Contra la pobresa: presiona.

Este és el lema que ha escollit la coordinadora valenciana de ong d’ajuda al desenvolupament per lluitar contra la pobresa mundial.
En un movement internacinacional sense precendets, centenars i milers de ong’s d’arreu del món s’han unit en esta campanya per explicar a tota la població que nosaltres som la primera generació capaç d’erradicar la fam al món. L’únic que cal és voluntat política.

Per aixo, per fer patent la voluntad política de bona part de la població, la campanya es centra principalmenten la recollida de signatures amb la que es preten pressionar als liders polítics perquè acaben amb la pobresa de la població mundial.

Així, la congd manifesta que la pobresa en el món és injustificable, que la injusticia ha de ser corregida sense dilacions, que és possible un món on tohom visca en unes condicions dignes i que és hora d’acomplir els compromisos adquirits i reiteradament incomplits pels governs dels estats.

Per tot això soliciten més ajuda per part del govern valenciàfins arribar al compromís del 0’7%, millor ajuda canalitzada per organitzacions sense ànim de lucre i gestionada a total transparència, cancalació total del deute internacional dels paísos més pobres i reinversió en salut i educació, i finalment, més coherència en les polítiques de govern de manera que contribueixen a l’erradicació de la pobresa.

Perquè tots els pegolins i les pegolines puguen participar en esta campanya, les de legacions locals de les ong mans unides i caritas, van convocar ahir a un grapat d’assocacions i organismes del municipi per tal que s’impliquen en la campanya de recollida de signatures.

Així, es va acordar que Ràdio pego continue contribuint a la campanya amb la difusió d’avisos informatius, mentre que les dues parrròquies de la localitat en faran referència en les seves homilies. També es repartiran una sèrie de pasquins per les cases que els veïns del municipi els pengen als seus balcons i des de les escoles es conscienciarà als xiquets del municipi.

El plat fort de la campanya tindrà lloc la setmana del 14 al 19 de novembre, quan s’intensificarà la recolida de signatures. Amb este motiu el dissabte de 4 a 8 i el diumenge de 9 a 1 s’instalaran unes taules solidàries en 4 punts del poble: la plaça de l’ajuntamnet, la del mercat, a la de jaume I al convent i al plà de la font a l’ermita de sant josep.

La jornada del dissabte servirà per celebrar el dia de la banda blanca amb motiu del qual tindrà lloc i a partir de les 6 de la vesprada una concentració a la plaça de l’Ajuntammnet. En l’acte es donarà lectura al manifest pobresa zero.

Fernando Pastor apelava a la consicència de tots els pègolins i les pegolines perquè signen el manifest i reclamen als nostres governants l’acompliment dels acords adquirits i tantes vegades vulnerats:
722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!