‘Poemes amb llum de lluna’, de Maria Dolors Pellicer, seleccionat a la llista d’Honor de l’OEPLI de 2017

La llista de l’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI) 2017 és un llibre/catàleg amb la selecció bibliogràfica dels millors llibres infantils i juvenils, d’escriptors i escriptores, també d’il·lustradors i il·lustradores espanyols, publicats al llarg de l’any passat, obres que obeïxen a criteris de qualitat i idoneïtat, que les fa mereixedores de formar part d’esta llista d’honor per considerar-les significatives dins de la gran producció existent.

Per a aquelles persones amb una certa edat sonarà a evidència el fet que el sector del llibre juvenil i infantil ha madurat i s’ha consolidat com un dels principals motors del sector editorial. De fet, és «el tercer en termes de facturació, només per darrere del llibre de text no universitari i literatura», assenyalava el fins ara director general d’Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri de Cultura, Óscar Sáenz de Santa Maria Gómez-Mampaso.

Esta maduresa, importància sociocultural i rellevància del llibre infantil i juvenil, que contribuïx al creixement personal de cada lector i lectora, ha portat a l’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI), que és la secció a Espanya de l’IBBY a encentar un nou projecte, com és un llibre/catàleg amb la selecció bibliogràfica dels millors llibres infantils i juvenils.

L’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil està conformada per les quatre seccions que representen a les literatures que es desenvolupen en les llengües oficials de l’Estat espanyol: castellà, català, èuscar i gallec. I és ara, quasi als 36 anys d’edat quan l’OEPLI, amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, quan han pres la iniciativa de contribuir a la difusió internacional de la LIJ produïda a Espanya, mitjançant l’elaboració d’un complet catàleg amb 200 obres seleccionades.

«Esta primera relació, que tindrà continuïtat anual, és una mostra de la gran fortalesa que la LIJ té a Espanya, amb capacitat de projecció internacional, amb provats mèrits per a ser traslladada a altres llengües i ser coneguda en els àmbits d’altres cultures. Per tant, és també una interessant aportació per a quantes agències literàries, professionals de la traducció i de l’edició puguen tindre interés en la nostra LIJ», apunta el president de l’OEPLI, Xosé A. Perozo.

I hui parlem d’esta primera selecció perquè l’últim poemari de l’olivera afincada a Pego, Maria Dolors Pellicer Sòria, Poemes amb llum de lluna ha estat una de les obres incloses en el primer llibre/catàleg de L’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil. Una selecció bibliogràfica dels millors llibres infantils i juvenils, duta a terme per integrants qualificats de les seccions amb absoluta independència.

Poemes amb llum de lluna va ser publicat en 2017 per Bromera i, segons la ressenya del catàleg, inclou «poemes infantils delicats i subtils, [que] formen una dansa de paraules, sons i rimes que fan d’este llibre un molt bon espai per a introduir els xiquets [i les xiquetes] en el gènere. Les poesies es complementen perfectament amb les il·lustracions, que aporten humor i, per mitjà de la síntesi gràfica en blanc i negre, es reconeix fàcilment la situació plantejada en el poema. Temes quotidians i espais fantàstics recorren el llibre per igual i regalen al lector [i la lectora] paraules noves que ampliaran la seua capacitat lectora»

Poemes amb llum de lluna són un conjunt de poemes on la nit, la lluna, les estrelles, els somnis i, en definitiva, la fantasia són els protagonistes, tot adobat amb una bona dosi damor i estima. Maria Dolors Pellicer combina sempre sota el mateix títol un poema llarg i un haiku. Els versos tenen un ritme i una rima que en fan agradable la lectura. A més a més, com s’ha indicat anteriorment, cada conjunt poètic està potenciat per les belles i suggeridores il·lustracions de Paco Giménez.
3773 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!