“Poc, tard i malament”

Així defineixen els treballadors i treballadores de l’hospital comarcal la gestió de Marina Salut. Les previsions és que hi haja menys treballadors contractats que en l’actual plantilla. “D’ací a menys de 6 mesos, diuen, començarà a funcionar el nou hospital de Beniadlà, qu està construint la comercial Marina Salud, beneficiària de la concessió administrativa per la qual gestionarà l’assistència sanitària de la Marina Alta durant els següents 15 anys (prorrogables a 5 més). El nou hospital, que constarà de 45 llits d’atenció de crítics (Urgències posquirúrgiques i d’intensius) i 160 llits ‘normals’ en 5 unitats d’hospitalització (o 192 en 6 unitats, va haver una modificació dels plans inicials, però pocs han vist els plànols de les obres d’execució) suposarà, sens dubte més tard que la prevista ampliació de l’hospital existent, una millora en la dotació de recursos materials per a l’atenció sanitària de la comarca”. Així comença el comunicat del Departament de personal de l’àrea 13.

I continua: “Però l’hospital, per nou i modern que siga, no funcionarà sol, necessitarà personal. I ara sabem quant de personal hi haurà. Segons Marina Salut, començarà a funcionar amb 765 treballadors (en total, sanitaris i no sanitaris) als que, més avant (sense data) s’afegiran 73 més. El que crida l’atenció és que la xifra és inferior (si, inferior) a la dels treballadors que actualment hi ha en Atenció Especialitzada del Departament que, segons la Conselleria de Sanitat, són 788 (596 places estructurals més 169 acúmuls de tasques i 23 reforços). Resulta xocant que la xifra oferida per Marina Salut coincidisca amb la de la Conselleria, descomptant els 23 reforços. Començarà a funcionar el nou hospital amb menys personal que ara, i amb tot el problema que suposa el trasllat de les instal•lacions i treballadors???.

A més, la junta de personal adverteix que al fet que el nou hospital s’inaugure amb menys personal se sumarà una dificultat afegida, com la de “tot el problema que suposa el trasllat de les instal•lacions i treballadors”.

Davant d’esta situació, els sindicats mostren la seua perplexitat per comprovar com tant Marina Salut com la direcció de l’Hospital Marina Alta estan oferint contractes indefinits per a metges d’urgències per mitjà d’anuncis en premsa, quan amb l’actual plantilla de l’hospital hi hauria personal de sobra per a cobrir la del nou. Bastaria, suggereixen, oferir eixos contractes als actuals metges d’urgències que treballen davall la figura de l’acúmul de tasques. Tot i que Marina Salut ha assegurat que oferirà la possibilitat de continuar a tota la plantilla de l’actual hospital.

El que encara és una incògnita és en quina situació laboral. “Els treballadors seguim sense saber les condicions que oferirà” la concessionària, i conforme eixa incertesa s’allarga en el temps, cada vegada són més els treballadors que van optant per abandonar el departament per a traslladar-se a altres comarques.

I tampoc calma els ànims dels sindicats el missatge llançat per la Conselleria de Sanitat, que ha traslladat ja a la Junta de Personal la seua voluntat d’amortitzar al setembre, de cara a l’obertura del nou hospital, totes les places estructurals d’atenció especialitzades ocupades per interins. I això significaria que prop del 40% de la plantilla de la Pedrera no tindria garantida la seua continuïtat ni en el nou hospital ni en la resta d’infrastructures de salut del departament.
468 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!