AMADEM celebra la V marxa solidària a la Vall de Laguar

La ruta de les Fonts guiada per l’Escola d’Espeleologia de Gata descobrirà part del paisatge de Laguar. La gent interessada encara està a temps d’apuntar-se, tot i que siga fora de termini. La marxa tindrà lloc el diumenge, 20 d’abril. Un recorregut d’11’5Km circular des de les escoles de Fleix que rebrà als excursionistes amb un gran putxero. La finalitat és difondre la tasca d’Amadem i que és l’associació. L’Associació de Malalts Mentals de la Marina Alta (AMADEM) organitza la V Marxa Solidària a la Vall de Laguar que tindrà lloc aquest diumenge 20 d’abril a partir de les 9 del matí des de les Escoles de Fleix. L’objectiu d’aquesta activitat és difondre la tasca que realitza Amadem, donar a conèixer l’associació a tota aquella gent que encara no sap que és i alhora recaptar fons per a finançar les activitats que es duen a terme des de l’associació, dirigides a persones amb malaltia mental i els seus familiars. La Marxa solidària ha arribat, fins a la seua cinquena edició “perquè –comenta Ester Escrivà, la psicòloga d’Amadem- s’ha obtingut molt bona resposta aquests anys i la gent cada vegada s’anima més”.

La ruta de les Fonts, a la Vall de Laguar, repeteix per segon any consecutiu com a destí d’esta iniciativa. Els guies d’aquesta marxa seran els membres de l’Escola d’Espeleologia de Gata que han dissenyat una ruta de baixa dificultat que visitarà 8 de les més de 20 fonts que hi ha a Laguar. A més, durant el recorregut es podrà apreciar el Castell de les Atzavares, les terrasses de pedra seca i les escales de pedra penjades o volades, forns de calç i molins, entre d’altres. La distància total és de 11’5 Km amb una duració de 4 hores i 20 minuts. Totes les persones que estiguen interessades en participar en aquesta V Marxa solidària d’AMADEM que encara poden inscriure’s, tot i que oficialment s’ha acabat el termini, telefonant al 96 646 91 20.

L’excursió partirà a les 9 del matí des de Fleix i conclourà sobre les 2 de la vesprada. En aquest punt, els participants seran rebuts a les escoles d’aquesta localitat amb un putxero gegant.

Els diners que es recapten en aquesta iniciativa serviran per a realitzar les activitats que es desenvolupen a Amadem. Un dels pilars bàsics és el programa Psicoeducatiu que està dirigit, d’una banda a persones que pateixen una malaltia mental i d’altra als seus familiars. Explica Ester Escrivà, psicòloga, que aquest programa “educa sobre les malalties”, en els familiars es treballa com es poden relacionar amb la malaltia, com resoldre problemes i conflictes. En els malalts es dóna informació sobre les distintes malalties que abraça la malaltia mental; com poden afrontar les situacions, es fomenten les habilitats socials i s’ensenya a resoldre problemes.

Escrivà també assegura que “estem oblidats. No fan cas.” I posa l’accent en què “la gent ha de saber que un acte així –referint-se al darrer que ha ocorregut a Múrcia- no es produeix d’un dia per l’altre. Les persones que estan en tractament, que estan estabilitzades no arriben mai a eixa situació”.

AMADEM celebra la V marxa solidària a la Vall de Laguar

La ruta de les Fonts és l’escollida per segon any consecutiu per a dur a terme aquesta excursió no competitiva dirigida a senderistes i a públic en general. La marxa se celebrarà el diumenge 20 d’abril. S’eixirà a les 9 del matí des de Fleix. a les 2 de la vesprada espera als participants un putxero gegant a les escoles de Fleix. La inscripció es pot realitzar fins el 15 d’abril a la Seu d’AMADEM a Gata. (més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!