Obertura musical de benvinguda a la primavera

L’Agrupació Musical de Pego enguany dedica el seu concert de primavera a l’Obertura, una forma musical composada, generalment, per a tota una orquestra i que serveix de presentació a una obra més àmplia. Serà el dissabte a les 10 de la nit al Teatre Municipal. Enguany el Concert de Primavera que ofereix l’Agrupació Musical de Pego ha volgut barrejar música i coneixements. És per això que el seu director, Miguel Àngel Garcia Boscà, ha elegit l’Obertura. Aquesta és una forma musical composada generalment per a tota l’orquestra que serveix de presentació d’una obra més àmplia com puga ser una òpera, una sarsuela, un concert o un ballet. “És -en paraules de Garcia Boscà- una de les formes musicals que millor s’adapta a la música de banda”.

Totes les peces tenen una estructura tradicional d’inici, nucli i desenllaç, com si d’un conte o d’una pel•lícula es tractés. Sobre aquesta estructura, explica el director, “hi ha moltes variants”.

“Antigament les òperes tenien una obertura, un fragment de la mateixa obra que interpretava l’orquestra sola mentre el públic s’asseia a les seues butaques corresponents –comenta Miguel Àngel Garcia i continua explicant- que és al segle XX quan apareixen obertures originals per a bandes”.

En el programa s’han escollit dos obertures originals, a més d’una sarsuela o peces com “Poeta y aldeano” o “En el Jardin de una Pagoda China” i altres obres per a orquestra adaptades per a banda de música.

Aquest concert està orientat a dues qüestions que van unides per al mestre i director de l’Agrupació Musical de Pego, gaudir escoltant i aprendre durant el concert. És per això que “les peces seran explicades durant el concert”. Així “el públic eixirà del concert sabent coses que abans no sabia” o recordant-les.

La cita és aquest dissabte, 12 d’abril, a les 10 de la nit al Teatre Municipal de Pego.

587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!