Descobrint Aquilino Barrachina Ortiz

El Grup de Dones Cabal han organitzat aquesta vesprada a les 8, a la Casa de Cultura, una conferència al voltant de la figura d’Aquilino Barrachina, un home que va ser alcalde durant el anys més conflictius del S.XX. La conferència serà impartida per Joan Miquel Almela, arxiver municipal que focalitzarà la seua exposició sobre “la vida humana d’aquest personatge”. Aquesta vesprada, a partir de les 8, per iniciativa del Grup de Dones Cabal, els pegolins i les pegolines tindran l’oportunitat de descobrir qui va ser Aquilino Barrachina de la mà de Joan Miquel Almela, arxiver municipal. Sota el títol “Aquilino Barrachina Ortiz (1882-1940). El calvari d’un alcalde socialista”, Almela afirma aquest personatge “va ser alcalde en un dels períodes més conflictius del segle XX”. I explica, alhora, que Barrachina no era natural de Pego, sinó d’Anna, d’un poble de València. Va ser després del periple per terres americanes quan va decidir instal•lar-se al c/La Pau de Pego.

Des del moment que comença a viure a Pego Aquilino Barrachina “es va dedicar a la política local”. En el partit socialista “va viure la proclamació de la II república” i va ser, explica Almela, el 1932 quan entra a l’alcaldia sense ell voler-ho, ja que hauria de governar en minoria. Va ser el governador d’Alacant qui el va designar alcalde de Pego. Durant la Guerra Civil torna Barrachina a ser alcalde. Acabada aquesta “va ser empresonat i finalment afusellat l’any 1940 a Alacant”.

“La vida humana d’aquest personatge” és el que exposarà en la conferència d’aquesta vesprada Joan Miquel Almela. Que s’ha basat, en gran part, en les memòries que “va deixar escrites”, uns documents “interessantíssims” per a conèixer la història de Pego, assegura Almela.

558 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!