Pepito Vidal llega 1.500 llibres i 27 obres pictòriques a Pego

L´absència de l´oposició i el regidor d´urbanisme, al plenari ordinari del mes de març va provocar, que de nou, 5 punts es tornaren a quedar damunt la taula. Aquesta actitud va fer que es demanara la retirada de competències de l´edil d´urbanisme. Els punts que si que es van aprovar: una modificació de crèdit per a realitzar el canvi d´instal•lació elèctrica de la residència i així adaptar-la a la normativa vigent; la reordenació de l´estudi de detall de l´antiga fàbrica de fibra. El 4 d´octubre de 2006 moria a València el professor de literatura, escriptor i marxant el pegolí José Vidal Bernabeu, més conegut com a Pepito Vidal. La seua generositat ha permès que Pego puga gaudir de la seua col•lecció de quadres, que contempla 27 obres pictòriques entre els que destaquen un retrat del mateix Vidal i quadres d´Antonio Quirós, Francisco Nieva i Ximo Michavila, entre d´altres.

Important també és el seu llegat de 1.500 llibres que formaven part de la seua biblioteca privada i que sobretot arreplega obres de la generació del 98 amb autors tan importants com Unamuno, Pio Baroja, Pérez Galdós i Azorín. Així mateix, en l´haver de Pepito Vidal també es troben obres originals en anglès, francès i altres llengües que aquest erudit pegolí dominava a la perfecció. El regidor de cultura, Rafel Moll, feia un recorregut pel que ha llegat Pepito Vidal alhora que donava les gràcies a aquesta personalitat cultural i a la seua família per haver fet arribar la seua voluntat al Consistori.

El regidor de festes, el nacionalista Pau Folqués, va manifestar la idea de què a aquelles persones que realitzen una divulgació del nom de Pego tan positivament per allà on van tal vegada estaria bé que se´ls reconegués la tasca amb el nomenament de fills adoptius de la Vila.

L´alcalde del municipi, el popular Carmelo Ortolà, afegia a les dues aportacions anteriors el recorregut per moltes universitats nordamericanes de Pepito Vidal, qui havia estat investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Calabazó, a l´estat de Michigan.

Un assistent al plenari va suggerir que s´estudiara la possibilitat de posar-li el nom de José Vidal Bernabeu a un nou carrer de Pego.

El següent punt abordat va estar una modificació de crèdit necessari perquè es puga dur a terme el canvi de tota la instal•lació elèctrica de la Residència. Després d´una revisió per part dels tècnics de la Conselleria s´ha detectat que l´actual està obsoleta i no compleix la normativa vigent. El cost d´aquest canvi ascendeix a 78.378 euros. HAl plenari, ho explicava la regidora de serveis socials, la socialista Ana Aparisi.

La urgència de renovació de la instal•lació elèctrica ha obligat al consistori a agafar els 78.327 euros del fons destinat a la reparcel•lació de Benitubes. Ortolà va explicar que aquest fons fa un any que està dotat amb 411.000 euros. Però que aquest fons està congelat de moment perquè, amb seguretat, no es reprendrà el projecte de reparcel•lació fins a després de les eleccions. Va assegurar el primer edil que la retirada dels 78.000 euros no posa en perill el fons perquè, de fet, ja s´han pagat dos estudis previs d´ahí: l´elaboració dels canvis imprescindibles perquè el PAI Benitubes es pogués dur a terme i l´adaptació d´aquest a la LUV, el que ha suposat un total de 60.000 euros.

Ortolà va advertir i puntualitzar que no cal “que ningú comence a arrapar-se” perquè continua havent dotació per al projecte de reparcel•lació.

El reconeixement de compatibilitat per a la realització de classes de tutoria de dret de família, successions i dret eclesiàstic per a la UNED, d´una manera quinzenal els divendres de 6.30 a 9.30 vesprada, i el treball de funcionària a l´ajuntament. Aquest va estar el següent punt aprovat. És la segon vegada que es realitza una demanda d´aquest tipus al consistori i per a l´alcalde és interessant per al propi ajuntament perquè afavoreix a tenir contactes el que repercuteix positivament al consistori i a la població.

També va ser aprovada la rectificació de l´estudi de detall de la reordenació dels volums d´edificació de l´illa compresa entre l´avinguda d´alcoi, el carrer Carrascal, Sant Blai i Sant Miquel, el que era l´antiga fàbrica de fibra. Aquesta rectificació s´ha hagut de realitzar perquè es va cometre un error tècnic en l´anterior planejament, ja que no contemplava tot el terreny disponible sinó tan sols una part d´aquest. La llei actual demana que allò dissenyat s´ha de realitzar sobre el conjunt total de la superfície.

I de nou es tornen a quedar damunt la taula els 5 punts que s´arrosseguen des de fa almenys tres sessions plenàries. L´absència del regidor d´urbanisme i l´oposició continuen barrant l´aprovació de la renovació del nomenament del jutge de pau; nomenament de fills adoptius de Josep Martínez Rondan i José Albero Francés; aprovació de les modificació puntual nº12 i 14 que fan referència a la primera als dotacionals i la segona a parcel•les mínimes.

El regidor d´obres i serveis, el popular Pascual Garcia, ja en el torn de precs i preguntes va instar l´alcalde a estudiar la possibilitat de retirar les competències al regidor d´urbanisme, el també popular Eduardo Síscar, perquè no assisteix als plenaris i bloqueja projectes com el de Benitubes o del camp de golf. Folqués va pregar que s´actue i no s´estudie tant.

Pau Folqués també es va interessar per si “Fomentos y Contratas” ja havia aportat la informació que se li havia demanat per carta al respecte del plet interposat per una tercera persona per possibles cobraments de comissions en la compra-venda d´una nau per part de l´empresa i en la que va testificar un funcionari de l´ajuntament.

Des de FCC s´ha contestat que no donaran cap tipus d´informació. És per això que Folqués prega que l´ajuntament dispose d´un advocat perquè es persone en la causa ja que dedueix que pot haver malversació de fons en l´operació i el consistori seria el darrer responsable.

778 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!