Pego, un any més, no participarà a Fitur

La prioritat de l’actual regidora de Turisme, Rosa Maria Ferrer, és donar a conèixer la localitat a la comarca. Així mateix, es marca el repte de descobrir Pego als propis pegolins i pegolines. A la proposta llançada pel President de la Macma d’acudir en 2017 a Fitur sota el paraigües de la marca Marina Alta, en un principi està d’acord, tot i que Ferrer aclarix que calen concrecions per a la decisió final.
Des de 2012, quan el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca va canviar el format de l’estand a Fitur —en este unia a tota l’oferta de la província per blocs temàtics dedicats al litoral alacantí, la naturalesa, la cultura i la gastronomia de la província— Pego no assistix físicament a la Fira Internacional de Turisme que se celebra des de hui a Madrid. Enguany, tot i el canvi de regidora al front de Turisme, Pego continuarà sense acudir a esta cita anual.

Rosa Maria Ferrer és realista i afirma que la participació a Fitur suposava una despesa econòmica massa important per a l’Ajuntament de Pego que després «realment no ens repercutia a l’hora de rebre més visites turístiques». És per això que la línia turística que pretén seguir es focalitza en donar a conèixer Pego a la resta de la comarca i a comarques veïnes. Fins i tot s’ha marcat el repte de que els pegolins i les pegolines coneguen cada vegada millor el seu propi municipi perquè transmeten tots els seus encants. Assegura la regidora de Turisme que esta política turística «és més important que fer diverses accions a nivell nacional que sols ens suposen una despesa».

En este àmbit de coses, dimecres passat l’alcalde de Dénia i president de la Macma, el socialista Vicent Grimalt, va proposar que per a 2017 la comarca acudisca a Fitur unida sota la seua pròpia marca, la de Marina Alta, i en solitari, és a dir fora de l’estand del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca. Grimalt creu que la diversitat d’ofertes que junts poden presentar els diferents municipis de la comarca «té prou entitat» per a tindre una veu pròpia a Madrid.

Segons Grimalt la proposta seria especialment positiva per a tots els municipis però especialment per als d’interior, que «guanyarien una visibilitat que ara no tenen» fins al punt que alguns d’ells «ni tan sols acudixen a Fitur». I és que, amb una agrupació tan nombrosa de poblacions, totes sota una mateixa marca, es fa difícil destacar.

Al respecte d’esta proposta, la regidora de Turisme pegolina s’ha mostrat favorable. Rosa Maria Ferrer afirma que «el millor seria anar a Fitur com a Marina Alta», perquè, continua dient, «seria el més sensat». No obstant això, davant la fase embrionària en què es troba la iniciativa, Ferrer també té clar que «falta saber quins recursos estem disposats a destinar així com valorar o analitzar els pros i contres de la proposta».
926 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!