La Conselleria d’Habitatge requalifica el règim de les VPO de Pego

Fins ara estes estaven en règim de compra-venda i actualment estaran en règim de lloguer amb opció a compra. Este matí l’alcalde de Pego s’ha reunit, junt amb alcaldes i alcaldesses d’una quinzena de municipis amb VPO, amb la Consellera d’Habitatge per tractar les noves línies d’actuació que està duent la Conselleria en esta qüestió. El següent pas és concretar el cas de cada municipi en particular.
La Generalitat Valenciana treballa en una sèrie de mesures dirigides a flexibilitzar l’accés a les vivendes protegides de promoció pública d’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), en tota la Comunitat. Per a això han promogut ajustos normatius per a modificar el règim d’ús dels habitatges perquè, indistintament, puguen estar a disposició tant en règim de venda, lloguer o lloguer amb opció a compra, segons les necessitats que presente cada cas concret.

L’objectiu d’este canvi normatiu que ha desenvolupant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori és facilitar l’accés a l’habitatge protegit a col·lectius que no podien accedir a la compra, donades les limitacions econòmiques.

Este matí, la Consellera d’Habitatge María José Salvador, s’ha reunit amb una quinzena d’alcaldes i alcaldesses amb habitatges de protecció oficial —entre els que es trobava el batle de Pego Enrique Moll—, per a explicar-los estes línies de treball. I és que actualment existixen a la Comunitat Valenciana 550 habitatges buits de VPO de promoció pública en règim de lloguer, i hi ha 380 vivendes a la venda que no tenen comprador.

La modificació del règim dels habitatges que està duent a terme la Conselleria té com a objectiu permetre adaptar l’oferta a la demanda en cada moment i dinamitzar el mercat, ja que així s’evita que es queden immobles buits perquè no s’adapten a les necessitats dels que s’interessen per ells. A més, a l’ocupar-se eixes cases o pisos, la Generalitat deixa de fer-se càrrec de les despeses que comporta la propietat d’un immoble. Així, els immobles que estaven en règim de compra o de lloguer han passat a règim de lloguer amb opció a compra, amb rendes un poc més reduïdes, perquè l’opció s’adapte millor als possibles inquilins i complisquen els requisits.
A Pego, ha explicat l’alcalde a Ràdio Pego, queden 11 habitatges buits dels 23 que contemplava la promoció de VPO al municipi. Estos inicialment estaven en règim de compra. Ara, però, amb la nova política de la Conselleria d’Habitatge han estat requalificats com a règim de lloguer en opció a compra.

Enrique Moll ha informat que el següent pas és realitzar reunions individuals per a estudiar les singularitats de cada promoció tenint en compte el poble on s’ubiquen i els barris en que van ser construïdes perquè, assenyala Moll, no és el mateix una promoció a València que a Pego, per posar dos extrems bastant diferenciats.

1009 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!