L’Ajuntament de Pego modifica el graffiti de la polèmica

Ho fa després de rebre un segon informe desfavorable al seu contingut per part d’Infodona en què sí que li veu una càrrega sexista. D’este informe la regidora de Comerç que no està signat. Rosa Maria Ferrer tot i el canvi, continua pensant que el graffiti és una caricatura i, de fet, assegura que per ella este no s’haguera canviat.
A mitjans de novembre de 2015 va aparèixer a una de les parets laterals d’entrada al mercat municipal de Pego, un graffiti amb la intenció de dinamitzar l’espai on estan situades les fruites i verdures en el mercat ambulant dels dijous. La iniciativa promoguda per la regidora de Comerç anava a completar-se durant la Fira de Comerç en una activitat pensada perquè els xiquets i xiquetes ajudaren a omplir de color les lletres que indiquen on està el mercat municipal.

Este graffiti, amb una finalitat molt concreta, es va convertir en protagonista d’una polèmica de gènere. Des de l’oposició, es va criticar el contingut sexista per la representació dels homes i les dones en el mateix. Des de la regidora de Comerç es va defensar en el plenari de desembre que es tracta d’una caricatura el que comporta que no s’estereotipa, sinó es satiritza la realitat. Rosa Maria Ferrer es recolzava durant la sessió amb un informe favorable de la tècnica d’Igualtat.

És per això que hui ens ha sorprès veure al graffiter artífex de l’obra amb els sprays en mà modificant el dibuix. El motiu és que la tècnica d’Igualtat, poc després del plenari de desembre, va presentar un segon informe, elaborat des d’InfoDona, esta vegada de signe negatiu amb el contingut del graffiti. Este informe recriminava, entre altres elements, que la figura de la dona que compra al mercat reproduïra l’estereotip d’«ama de casa i sense estudis». Rosa Maria Ferrer ressaltava, però, una raresa de l’informe d’InfoDona i és que este no estava signat, el que el fa qüestionable segons ella.

Tot i la modificació del graffiti, la regidora de Comerç continua defensant que el este és una caricatura de la realitat i que, si per ella fora «no hagués tocat res». El seu autor també defensa que es tracta d’una caricatura i amb ella no volia crear cap polèmica. No obstant això, aclaria Ferrer a Ràdio Pego que, després d’explicar-li tot el que ha arrossegat el contingut del graffiti, l’autor ha decidit modificar lleugerament l’original per no crear problemes. Esta modificació consistix en l’eliminació de la figura de dona grossa que comprava fruita. Esta figura ha estat substituïda per uns caixos de fruita més grans i per dos carabasses.

AbansAra
876 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!