El Centre Excursionista de Pego enguany talarà pins en comptes de plantar-los pel dia de l’arbre

Els obliga a fer-ho l’incendi que el passat mes de maig va arrasar, entre d’altres, la pinada que envolta la Figuereta. La cita és este cap de setmana. Diumenge, a les 8 del matí eixirà una expedició convocada per la Plataforma Pego Viu cap al refugi per a ajudar en les tasques de neteja que ha organitzat el Centre Excursionista.
El Centre Excursionista de Pego fa 43 anys que celebra el dia de l’arbre al refugi de La Figuereta. Enguany, però, esta celebració té una significació especial perquè encara són ben patents els efectes del greu incendi ocorregut a maig de 2015. És per això que, explicava Ximo Sala, membre històric del Centre Excursionista que, en esta edició no plantaran pins, sinó que els talaran.
Calcula Sala que al voltant del 80% dels pins que hi ha a la Figuereta van ser afectats per l’incendi. Defensa el membre del Centre Excursionista que la tala «s’hagués hagut de fer ja perquè no té res a vore amb la regeneració de la muntanya, sinó que els pins, quant abans s’abatisquen millor perquè els que es queden sans agafen menys malalties».

Arrel d’aquell incendi s’ha creat al municipi la Plataforma Pego Viu que enguany col·laborarà en les activitats organitzades pel Centre Excursionista per al dia de l’arbre. Ximo Sala de fet, recordava que la convocatòria és oberta a tota aquella persona que tinga ganes de col·laborar. Només han d’acudir diumenge, 24 de gener, a les 8 del matí al Pla de la Font preparats i preparades per a pujar a la Figuereta d’excursió.
Explica la Plataforma Pego Viu que la idea «és pujar per la senda del Xical fins la Figuereta on de manera simbòlica es plantaran alguns arbres», un extrem que confirma Ximo Sala. Este afegix que només es plantaran 5 ó 6 arbrets. Apuntava també Ximo Sala que «encara no tenen acondicionada la Figuereta per a fer plantacions». I explicava que amb les plantacions «el problema ve a l’estiu perquè no plou». Estes podrien començar l’any que ve, però encara no es pot confirmar.

Des de la Plataforma Pego Viu s’aprofitarà la pujada i l’estada en el refugi «per a donar a conèixer els primers passos que s’estan donant en la custòdia del territori i la necessitat de gestió que tenen les nostres muntanyes». També recorden a la gent que participe en l’excursió i les tasques de neteja de la Figuereta que «cal anar en roba i calçat adient per a caminar per la muntanya, així com, que cadascú es puge menjar i beguda suficients per tal de passar el dia».

909 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!