L’Alcalde i la regidora d’Urbanisme visiten Alcañiz, Tarragona i Miranda de Ebro per conèixer diferents models de gestió energètica

L’objectiu és conèixer de primera mà exemples d’estalvi energètic eficaç per a adaptar-los a Pego. És per això que, a més de l’Alcalde i la regidora d’Urbanisme, també els han acompanyat el cap de manteniment de les instal·lacions municipals, Jeroni Sanchis i l’enginyer municipal, Joan Pons.
A les factures de llum d’un ajuntament es destinen importants quantitats de diners, és per això que no és estrany que estos s’interessen per models de gestió energètica més eficients. És el cas de l’Ajuntament de Pego que ahir i hui ha tingut al seu alcalde, Enrique Moll, la regidora d’Urbanisme i Obres i Servei, Alícia Siscar, el cap de manteniment de les instal·lacions municipals, Jeroni Sanchis i l’enginyer municipal, Joan Pons, de viatge per distints pobles de la geografia espanyola per comprovar in situ quins sistemes fan servir i quin rendiment produïxen en el seu conjunt. Dilluns de matí van visitar Alcañiz, de vesprada Tarragona i hui s’han desplaçat fins a Miranda de Ebro.
A l’Informatiu de dilluns l’alcalde explicava a l’audiència de Ràdio Pego que esta visita tenia com a objectiu «revisar models de gestió energètica en instal·lacions municipals que han aconseguit estalvi energètic i també volien mirar de canviar les lluminàries del poble».
Durant la visita a Alcañiz a la comitiva pegolina se’ls van mostrar alguns dels edificis públics —hi ha fins a 30 inclosos— on està instal·lat el sistema d’estalvi. Va ser el cas del poliesportiu, on van conèixer la reforma integral de la instal·lació tèrmica on es troba la sala de calderes, la captació solar, així com la piscina climatitzada i el sistema de control centralitzat de la instal·lació amb el qual es dirigixen tots els equips i actuadors.

En esta visita confessava Enrique Moll que s’han quedat «sorpresos del funcionament de la piscina coberta i el pavelló per l’estalvi energètic que aconseguixen amb la combinació de l’energia solar i el gas natural». Explicava que «les bombes de gas només s’activen quan detecten que la càrrega energètica de les plaques solars està per baix dels nivells òptims d’energia». És per això que, destacava l’alcalde, «aprofiten al 100% l’energia solar per mantindre les calderes, la calefacció, l’aire condicionat, la temperatura de l’aigua de les piscines i l’aigua de la dutxa». Oposava este sistema al que usa Pego per mantenir la piscina coberta, les bombes de gasoil.
Els pegolins també van visitar la Casa Consistorial per a conèixer la instal·lació de climatització. Allí van ser rebuts per l’alcalde d’Alcañiz, Juan Carlos Gracia i pel cap de servei de Fulton a la localitat Jorge Martínez. Fulton és l’empresa encarregada del subministrament d’energia, gestió energètica i manteniment preventiu dels edificis públics d’Alcañíz. Ambdós van resoldre els dubtes del contracte de gestió energètica de que disposa l’Ajuntament aragonès i també els van explicar els beneficis que s’han obtingut des que es va firmar el contracte amb l’empresa d’origen valencià.
Alcañiz va ser un dels primers municipis d’Espanya on es va implantar este nou sistema d’estalvi d’energètic. «Fa quasi tres anys que es va formalitzar el contracte i els resultats obtinguts fins al moment han fet que l’Ajuntament d’Alcañiz estalvie en el consum d’energia dels edificis públics al voltant de 50.000 euros anuals. Som un bon exemple per a la resta de municipis interessats a implantar este nou sistema d’estalvi d’energia», va assegurar l’alcalde, Juan Carlos Gracia.
887 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!