Carnestoltes 2016 arriba ple de novetats

La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, declara que totes estes novetats no són invenció seua, sinó que seguixen una línia de treball encetada pel seu antecessor en el càrrec, Raúl Tamarit. El seu objectiu últim és «ordenar el desordre» del Carnestoltes pegolí i «tornar-li a donar el lloc que li correspon, que era un dels millors de la geografia de la Comunitat Valenciana».
El Carnestoltes 2016 ve carregat de novetats. Esta matí, en roda de premsa, la regidora de Festes, Rebeca Bañuls les ha desvelades als Mitjans de Comunicació comarcals. A Ràdio Pego n’hem contat fins a 5. La primera d’elles ha de veure amb la Baixada del Riu Bullent que, enguany, arriba a la seua 31a edició i ho fa donant-li protagonisme a un col·lectiu que en altres pobles de la comarca tenen un important paper organitzant les festes dels seus respectius pobles, però no a Pego. Es tracta dels Quintos.
En este 2016, la barra que s’hi munta al Blau del Galapatar, on finalitza la Baixada, que tradicionalment ha estat portada per entitats festeres com els Moros i Cristians o les Falles, estarà a càrrec dels Quintos. Esta decisió és una «reivindicació eixa figura oblidada que en la resta de pobles tenen un lloc important en les festes patronals i, com ací no la tenen, és una manera de fer-los visibles i ajudar-los». Així mateix, Rebeca Bañuls, destacava la importància de«la Baixada perquè és important no perdre una de les arrels que conforma la definició del nostre poble».
Pel que fa al Carnestoltes en si, la regidora de Festes presentava tres novetats. D’elles destacava que «no són totes idea meua, sinó que venen arrel del meu company Raúl Tamarit, del projecte encetat fa quatre anys». És per això que «hem decidit entre tots dur-ho endavant». Destacava que «els canvis sempre són perillosos […] però sinó funcionen tornarem a buscar una altra fórmula». No obstant ressaltava que estos canvis «es fan pensant en millorar la festa i donar-li el lloc que es mereix i, sobretot, perquè els veïns i veïnes puguen gaudir realment de Carnestoltes».
La primera novetat ha de veure en l’hora de la desfilada de Carnestoltes. Esta s’avança, i prou. Es durà a terme a les 20h. Este canvi és una aposta «perquè la gent jove isca disfressada més prompte, després sopes i continues la marxa». L’hora per a la gent més major és ideal «perquè a les 20h., pots eixir vore les disfresses, vore l’ambient i anar-te’n a casa». Així mateix, la regidoria s’ha posat en contacte amb l’Associació d’Hostaleria i, amb el canvi d’hora també s’intenta que isca beneficiada.
No deixem la desfilada perquè la segona novetat també hi té relació i és que el recorregut estarà acotat. Ja no es realitzarà pels carrers del centre del municipi perquè des de Festes s’ha comprovat que la desfilada arribava un moment que «es perdia». És per això que enguany «van a delimitar amb tanques el recorregut», este serà al voltant del Passeig Cervantes i Pla de la Font. Amb esta iniciativa Bañuls intenta que «la gent que no participe puga vore clarament les disfresses i la gent que sí s’ho ha treballat puga mostrar el seu enginy al públic espectador».

La tercera novetat ha estat considera per Rebeca Bañuls com la més «polèmica» i és que ha de veure amb diners. En 2016 la regidoria de Festes augmenta els premis de Carnestoltes i també la seua quantia. Així, hi haurà tres premis ̶fins ara hi havia dos.

1r- Millor disfressa individual: 150€
2n- Millor disfressa de grup amb menys de 5 participants: 400€
3r- Millor disfressa de grup de 5 ó més participants: 800€

Aquelles persones que vullguen participar es poden inscriure a l’Ajuntament de Pego directament o a través del correu electrònic carnestoltespego@gmail.com, des del 25 de gener i fins el 5 de febrer.

L’objectiu últim d’estes novetats és, informava Rebeca Bañuls, «ordenar el desordre» del Carnestoltes pegolí i «tornar-li a donar el lloc que li correspon, que era un dels millors de la geografia de la Comunitat Valenciana».
L’última novetat ha de veure amb la Pinyata i la música que amenitza el seguici fúnebre des de la plaça de l’Ajuntament al Pla de la Font i és que enguany veurem debutar el 13 de febrer la batucada pegolina BatukAmbra. D’altra banda, també s’avança mitja hora l’eixida de la desfilada, esta serà a les 23.30h. El correfocs correrà a càrrec de «Xekeguay Correfocs» de Fontanars dels Alforins.

En successius informatius us anirem ampliant la informació al voltant de cadascuna de les festes que tenen les disfresses com a protagonistes.

595 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!