Pego treballa en un projecte per a combinar la recuperació de fauna primigènia amb el teletreball

Pego forma part d’una coalició de huit poblacions espanyoles de les comunitats d’Astúries, Galícia, Castella i Lleó, València i Andalusia, anomenada Teleworking Rewilding Territory Coalition. Aquest grups de municipis ha demanat entrar en el programa Smart Villages de la Unió Europea, projecte que proposa combinar el teletreball en zones rurals, amb la recuperació de la fauna primigènia d’Europa, com són els búfals i els cavalls silvestres en el cas de Pego.

L’Ajuntament de Pego inicià la seua participació en aquest innovador projecte en la legislatura passada, segons la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, qui ens ha explicat l’objectiu de la iniciativa.


La coalició la integren, a més de Pego, les localitats de San Cebrián de Mudá a Palència, Aznalcázar al parc nacional de Doñana, a la província de Sevilla; els parcs naturals de Somiedo i Caso, a Astúries; Poza de la Sal i Salgüero de Juarros, a Burgos; i As Estacas, a Pontevedra.

En aquest moment, les regidories de l’Ajuntament de Pego implicades són dos, la de Medi Ambient, i la de Turisme. I és que amb la iniciativa Teleworking Rewilding Territory s’ofereix un reclam, com és l’entorn natural i rural, a empreses tecnològiques perquè els seus professionals que puguen treballar a distància – programadors, dissenyadors- i tots aquells professionals que tenen la possibilitat de teletreballar, actuen com a guardes forestals i “ramaders”. Ells seran els encarregats de fer un seguiment de la fauna que es pretén recuperar i protegir en cada territori dels municipis de la coalició.

Curiosament, l’actual situació amb la pandèmia global de la Covid-19 ha donat un impuls al projecte, tal com ha comentat Laura Castellà.


El programa Smart Villages al qual s’unirà la coalició, comportarà el suport d’experts de la Unió Europea per a assessorar en els plans de desenvolupament; també implicarà visites a altres pobles europeus per tal de debatre i conéixer les seues iniciatives; un intercanvi i actuacions conjuntes; i donar més visibilitat del patrimoni natural.

El projecte Smart Villages té dotze places disponibles d’un total de 17. Així, doncs, la coalició de municipis Teleworking Rewilding compta amb probabilitats d’accedir-hi.
1139 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!