Pego torna a ser seu del concurs de llarguets

Els canaris tornaran a presumir de bellesa a Pego. Un any més el municipi acull la competició ‘One Day Llarguet’s Show’, concurs en el qual es mesura l’atractiu del llarguet, una raça de canari autòctona de la Comunitat Valenciana. Organitzat per el ‘Club Amics del Llarguet’ amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, la cita acollirà dissabte a Pego 600 ocells d’aquesta espècie.

El certamen, que es desenvoluparà al Mercat Municipal, és de gran importància internacional. Un total de 30 participants arribaran de diferents punts d’Espanya (Mallorca, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana) i també de països com Holanda o Portugal. Competiran pels premis de ‘forma i posició’ relacionats amb el cànon de bellesa. Hi haurà un total de 19 grups i quasi 600 exemplars.

És la segona ocasió que Pego acull esta competició, ja ho va fer l’any passat. El president del club, Lluis Mengual, veí de Pego, afirma que en 2022 van «quedar encantats amb l’acolliment”.

El regidor d’Esports, Raül Tamarit manifesta que “és una prova atractiva i diferent, que ens acosta a una disciplina desconeguda per al públic general i ens ensenya el profund respecte que tenen els competidors per aquestos animals».

El canari Llarguet sorgeix en la Comunitat Valenciana en les dècades dels 40 i 50. La forma del cos d’aquesta varietat d’ocell és estilitzada, semblant a un cilindre. Tant el pit com l’esquena són prims i sense redoneses. La cua, extensa i fina, remata amb forma de ‘M’, mentre que el coll, de mitjana proporció, és prim, perquè sostenen un cap també xicotet i ovalada amb un xicotet pic cònic. El plomatge és curt, compacte i llis. Segons expliquen els organitzadors, es tracta d’un animal “principalment criat en captivitat. Són animals que estan molt ben cuidats”.

Tant des de l’organització com des de l’Ajuntament conviden a tots els veïns i veïnes de Pego a tornar a gaudir dissabte d’aquesta competició. “Sempre és millor en horari de vesprada, perquè al matí els jutges necessiten més tranquil·litat per a poder valorar i dictaminar que ocells s’emporten la victòria”, indiquen.
376 Visites
Hola!!