Pego s’unix a Carnval Project

Es tracta d’un projecte cofinançat pel Programa Creatiu Europeu de la Unió Europea que té com a objectiu promoure alguns dels rituals efímers més significatius d’Europa com són les Falles o els Carnestoltes de Mainz (Alemanya) o Tomar (Portugal) atenent que són una part important del patrimoni cultural immaterial d’Europa.

logo_carnval_network_2Pego ha estat convidat a unir-se, en la fase final, al projecte CARNVAL Project. EPHEMERAL HERITAGE OF THE EUROPEAN CARNIVAL RITUALS, cofinançat pel Programa Creatiu Europeu de la Unió Europea i que compta amb el suport de la Comissió Europea. CARNVAL Project té com a objectiu promoure alguns dels rituals efímers més Europeus com són els monuments efímers com les Falles o els Carnestoltes de Mainz (Alemanya) o Tomar (Portugal) i els sectors culturals i creatius associats amb ells. Estos esdeveniments són una part important del patrimoni cultural immaterial d’Europa. El projecte, per tant, té com a objectiu aconseguir una major atenció a estos esdeveniments i crear vincles entre ells i, en última instància, reforçar la idea d’un espai cultural comú europeu i millorar la sensació d’una identitat europea comuna.

dsc_0100CARNVAL Project es va iniciar l’any 2015 i culmina este 2017. Ho farà a la ciutat de València entre el 9 i el 12 de març. Hi participen en el projecte entitats de Portugal, Alemanya, Eslovènia, Itàlia i de l’Estat Espanyol totes les entitats participants són valencianes. Es tracta de la Universitat Politècnica de València, a través de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni, la Universitat de València, l’Associació d’Estudis Fallers i l’Associació UNESCO València.

Este mes de gener CARNVAL Project estarà present en FITUR i durant les últimes setmanes s’han bolcat a posar a punt la base de dades sobre festes satíriques europees, incrementar la seua xarxa de socis i acabar el documental que es presentarà precisament en FITUR el divendres 20 de gener.

Al març, entre els dies 9-12, tindrà lloc la reunió final del projecte CARNVAL, que suposarà el relleu per a l’inici de la NETWORK. I és ací quan arriba la invitació a l’Ajuntament de Pego perquè, a través de la seua Regidoria de Festes, s’unisca a CARNVAL, ja que, asseguren els organitzadors, «seria important que ens poguéreu acompanyar durant eixos dies a València», atenent al fet que Pego no només compta amb Falles, sinó que organitza un dels Carnestoltes més coneguts de tot el territori valencià i que té una identitat satírica i popular ben forjada pels anys i la tradició que permet que, cada any, milers de persones s’apropen a la localitat amb disfresses ben originals per gaudir d’una nit màgica.

 

2097 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!