El Grup Socialista de l’Ajuntament de Pego presenta una al·legació perquè la Diputació d’Alacant participe en el Fons de Cooperació Municipal

L’objectiu és aconseguir que Pego reba el doble de diners del Fons de Cooperació Municipal en 2017, perquè que en aquestos moments només compta amb l‘aportació de la Generalitat Valenciana i que suposa per al municipi la quantitat de 127.725 euros. Els socialistes de Pego afirmen que «la negativa del PP de la Diputació a participar d’este fons té com a conseqüència que els municipis de les províncies de València i Castelló reben el doble de diners que els d’Alacant».

not5678_4El Grup Socialista de l’Ajuntament de Pego ha registrat una al·legació al pressupost aprovat per la Diputació d’Alacant amb la finalitat que la institució provincial s’incorpore al Fons de Cooperació Municipal, el que permetria que Pego rebera un total de 255.450 euros, en comptes dels 127.725€ que rebrà per l’aportació de la Generalitat Valenciana.

El portaveu socialista, Raül Tamarit, ha denunciat que «la negativa del PP de la Diputació d’Alacant a formar part del Pla de Cooperació Municipal suposa que Pego perda la meitat del que deuria rebre», detallant que «en el nostre cas, significa que deixem d’ingressar més de 125.000 euros, diners que serien molt valuosos per a la dinamització econòmica del municipi i per a escometre nous projectes», afirma.

Els socialistes pegolins subratllen que de persistir la negativa del PP en la Diputació, i atenent al fet que el Fons de Cooperació Municipal es finança a parts iguals entre la Generalitat Valenciana i la Diputació, Pego rebrà sols la part que li correspon aportar al govern autonòmic, el que per al grup socialista «és una situació que perjudica greument el nostre poble, pel que anem a lluitar per a donar-li la volta aquesta situació».

La fórmula amb la que des de les files socialistes de Pego pretenen aconseguir que finalment es complete el Fons de Cooperació Municipal amb la participació de la Diputació Provincial, és la proposada pel Grup Socialista a la Diputació en el plenari de pressupostos de la institució provincial. Una proposta que va ser rebutjada pel PP, qui actualment governa l’ens provincial amb el suport d’un diputat del grup mixt. Esta fórmula, han explicat, consistix en «disminuir determinades partides d’inversions del pressupost de 2017, per a donar cobertura, d’inici, al mencionat Fons de Cooperació. Així mateix, inclou la concertació d’un crèdit bancari per a finançar les baixes en les partides d’inversions proposades; préstec que seria amortitzat amb el superàvit de l’exercici de 2016».

Des del Grup Socialista de Pego assenyalen que esta alternativa «pareix d’allò més raonable, ja que permetria la participació de la Diputació en el Fons, i el préstec no significaria cap problema financer per a la institució atès que es podria cancel·lar en pocs mesos amb el romanent de tresoreria del 2016 que en ocasions ha arribat als 60 milions d’euros».

Els socialistes de Pego han censurat el que, entenen, és una «clara mostra de falta de sensibilitat del PP, de la Diputació d’Alacant i del Grup Municipal de l’Ajuntament de Pego, cap a les necessitats dels veïns i veïnes del nostre poble». I és que, afegixen, «no entenem perquè la Diputació d’Alacant, que sempre té superàvit, no participa en aquest fons», contrastant esta actitud amb la de les Diputacions de València i Castelló que sí que hi participen. És per això que el portaveu socialista Raül Tamarit es lamentava perquè «els municipis d’Alacant vagen a rebre la meitat que els de les altres províncies de la Comunitat».

 

1817 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!