Pego s’uneix a les convocatòries de concentracions a tot l’estat contra la violència masclista

El moviment feminista ha convocat concentracions aquesta nit a les 22 hores, davant dels ajuntaments de pobles i ciutats de tota Espanya, després del repunt d’assassinats masclistes i la troballa del cos de la xiqueta Olivia Gimeno en aigües de la costa canària, assassinada per son pare.


El col·lectiu Dones Cabal s’ha sumat a aquesta “convocatòria d’urgència”, que es va posar en marxa després que fóra trobat en el fons de la mar el cos de la menor, de 6 anys, segrestada pel seu pare, i de conèixer-se també l’assassinat d’una jove de 17 anys, Rocío Caíz, a la localitat sevillana de Martín de la Jara (Sevilla) a les mans de la seua ex-parella.


Feminicidis als quals s’ha d’afegir el d’Elena Livigni, una dona de 21 anys, que segons ha conclós la investigació policial, va ser assassinada per la seua parella dijous dia 3, a un hotel de la platja d’en Bossa a Eivissa.


Des del final de l’estat d’alarma s’està registrant un repunt de feminicidis: la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat la naturalesa masclista dels assassinats de nou dones i un menor, en aquest període, més de la meitat de tots els assassinats perpetrats en el 2021.


En el que va d’any, 18 dones i dos menors han sigut assassinats en crims de gènere. Són 1.095 les dones víctimes mortals de la violència masclista des de 2003 i 39 els i les menors assassinats pels seus pares o les parelles o exparelles de les seues mares, des de 2013. En aquestes estadístiques encara no figuren la xiqueta Olivia Gimeno ni la menor assassinada a Sevilla, Rocío Caíz.


Davant aquesta terrible realitat els col·lectius feministes han decidit tornar a eixir al carrer per a reivindicar la fi del terrorisme masclista. La cita està fixada, com hem dit, és a les deu de la nit, davant l’Ajuntament de Pego.


Cal recordar que a través del número 016 s’atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents. Aquest número no deixa rastre a la factura telefònica.


A més, també es dóna atenció a través d’un correu electrònic i de Whatsapp. El correu és diu online@igualdad.gob.es i el número de WhatsApp és el 600 000 016.

926 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!