Els rius Bullent i Racons donen acollida a 2.900 anguiles nouvingudes

Personal tècnic de la Conselleria de Medi Ambient ha realitzat una nova solta d’anguiles al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Una acció que es du a terme any rere any amb l’objectiu de la repoblació d’una espècie considerada com a vulnerable en l’actualitat, segons ha detallat Alfonso Garcia, un dels educadors ambientals del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.


El Blau del Calapatar va estar el primer punt triat per a aquesta solta, que va tindre lloc el dimarts amb la presència del director del Parc Natural, Joseba Rodríguez, l’educador Alfonso Garcia, de les esmentades persones tècniques i treballadores de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient.


Les aigües del Bullent, i les del Racons, van rebre 2.900 anguiles, 55 quilograms en total, que venien des de la piscifactoria de Tuéjar, localitat de la comarca valenciana dels Serrans.


José María Yllueca, treballador de Vaersa, empresa contractada per la Conselleria per a aquesta activitat, ens ha explicat cóm és el procediment pel qual es fa la solta d’anguiles a la Marjal.


Una de les particularitats de l’anguila, ha destacat Alfonso Garcia, és que l’espècie no es pot reproduir en captivitat, d’ací la seua vulnerabilitat i la necessitat de protegir-la i fer les repoblacions.


Aquesta repoblació, segons les persones expertes en matèria mediambiental, és fa necessària també, com diu l’educador, per a mantindre l’equilibri de l’ecosistema.


Durant la solta al Blau del Calapatar, després d’uns segons d’intentar reconéixer, paralitzades, les aigües del seu nou hàbitat, les nouvingudes començaren a inspeccionar el Bullent i cercar els forats a les pedres on fer la nova llar. Els visitants poden gaudir de la imatge que ofereixen aquestes anguiles lliscant-se alegrement pel fons de l’aigua. Cal recordar que la pesca està totalment prohibida dins del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i que els banyistes han de procurar no variar el llit dels rius per tal de no molestar-les ni desfer les seues llars.

 

 

871 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!