Agró posa en valor la riquesa de l’Ombria de Benirrama amb un itinerari botànic

Un projecte en el qual es farà un recorregut pel paratge marcat per 32 senyals en les quals es parlarà de diferents espècies d’arbres i plantes. ÉS aquesta una iniciativa que forma parte d’un projecte que Acció Ecologista-Agró inicià en el 2019, segons explica el coordinador del mateix, Víctor Navarro.


El projecte va comptar en 2020 amb el suport de la primera Convocatòria Mediambiental Fundació Bancaixa i CaixaBank, que els va concedir una ajuda de 10.000 euros per a conservar i millorar la biodiversitat de l’Ombria de Benirrama. Víctor Navarro ha detallat que en l’any 2020 Agró va fer a la zona un desbrossament selectiu dins del pla d’actuació que té una finalitat concreta.


Enguany, en la segona Convocatòria Mediambiental de Fundació Bancaixa i CaixaBank, Acció Ecologista Agró ha rebut una ajuda de 15.000 euros per a continuar treballant en este racó tan emblemàtic de La Vall de Gallinera.


Fruit d’este treball, pròximament l’Ombria de Benirrama disposarà d’un itinerari botànic que posarà en valor els tresors botànics del paratge. Escoltem a Víctor Navarro.


Com indica Navarro, en aquest itinerari es posarà de relleu espècies que han estat classificades en tres grups: arbres i arbustos; plantes endèmiques, rares o amenaçades; i altres plantes vasculars. Cada senyal inclourà un codi QR amb les característiques de cada espècie, època de floració, hàbitat on es pot trobar i altres dades d’interés. Tota esta informació estarà disponible en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés) per a convertir este itinerari en un reclam turístic per a La Vall de Gallinera.


I, el projecte es completa, a més, amb un altre eix de divulgació que Agró desenvolupa aprofitant les x940 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!