Pego sol·licita que es recupere el servei de Neurocirurgia a l’Hospital de Dénia

El ple ordinari de gener va aprovar per unanimitat una moció presentada per Ciutadans de Pego Independents i PSPV que insta a qui corresponga a que es restablisca el servei de l’especialitat de Neurocirurgia a l’Hospital Comarcal de Marina Salut de Dénia i que aquest siga diari i complet, a més de que es complisquen totes les condicions de la Conselleria competent i que hi haja sempre un professional de neurocirurgia a l’hospital Marina Salut.

En el ple ordinari de gener es va presentar una moció per part de Ciutadans de Pego Independents i PSPV perquè la comarca recupere el Servei de Neurocirurgia a l’Hospital de Dénia. Explicava Carmelo Ortolà, que «des de l’any 2011, l’Hospital Comarcal de Dénia oferia als ciutadans de la Marina Alta el servei de l’especialitat de Neurocirurgia. El passat 29 d’agost, es va tancar eixe servei i en l’actualitat, els malalts són derivats a altres centres hospitalaris, desplaçaments que provoquen molèsties a malalts i familiars i que incrementen el risc de patir majors seqüeles en certs casos».

Des de Ciutadans de Pego Independents i PSPV de Pego entenen que, «amb independència de que la gestió siga pública o privada, es tracta d’un servei necessari per als ciutadans i no tenim perquè fer grans desplaçaments quan fins fa poc s’oferia a l’Hospital Comarcal».

Insistix la moció que, «a banda de la idoneïtat o no de l’actual model de concessió, on cadascú és lliure d’opinar i defendre la seua postura, considerem que no es deuen retallar serveis per als ciutadans i la pèrdua del servei d’especialitat en Neurocirurgia, és la pèrdua d’un servei molt important», el que motiva que s’inste «a qui corresponga a que es restablisca el servei de l’especialitat de Neurocirurgia a l’Hospital Comarcal de Marina Salut de Dénia i que aquest siga diari i complet». Al que posteriorment s’afegia una esmena de Compromís per Pego que venia a complementar la petició, ja que demana que “es complisquen totes les condicions de la Conselleria competent i que hi haja sempre un professional de neurocirurgia a l’hospital Marina Salut”.

Àngel Oltra, portaveu de Compromís per Pego, explicava que l’esmena la proposaven perquè «això que siga diari i complet no està clar» i comentava que, quan existia el servei «l’empresa deia que el servei era diari i complet perquè tenia un professional de guàrdia, tot i que este estava a Elx» i recordava que és justament este fet el que va provocar que «la Conselleria determinara que eixe servei no s’estava complint com toca». Reconeixia Oltra que l’Hospital de Dénia era «l’únic hospital comarcal que tenia eixe servei i això és beneficiós per a la Marina Alta i estem d’acord en què continue un servei com este».

L’alcalde, Enrique Moll, explicava que este mateixa moció s’ha presentat en altres ajuntaments, amb diferents continguts però amb la mateixa finalitat i, quan va arribar a l’Ajuntament de Pego, tant Carmelo Ortolà com Enrique Moll, es van reunir amb el coordinador metge del Centre de Salut de Pego per informar-se de la situació com també van consultar la Conselleria de Sanitat Universal i «per això, quan vam decidir presentar la moció, vam decidir que no anàvem a defensar cap de les dos postures […] perquè volíem que millorara la qualitat del servei i […] que fora un servei real».

Finalment s’acordava «donar trasllat d’aquesta resolució al President de la Generalitat Valenciana, a tots els grups polítics de les Corts Valencianes, a la Conselleria de Sanitat i a la gerència de Marina Salut».

1943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!