‘Pego Solidari’, del 24 de desembre al 4 de gener

Sota el lema de ‘Pego Solidari’ s’acullen una sèrie d’activitats que no són noves a la localitat, com són la campanya del quilo, sembradores de estrellas o el berenar solidari d’ALMA. Totes estes activitats tenen en comú que la gent que les duu a terme ho fa desinteressadament i que intenten portar l’esperit nadalenc al poble de Pego. ‘Pego Solidari’, però, inclou una nova activitat que, realitzada per joves, va destinada a aquelles persones que no tenen l’oportunitat d’eixir de casa. Amb ‘Pego Solidari’, dimecres 28 de desembre, gaudiran d’un moment entranyable de Nadal. ‘Pego Solidari’ comença dissabte 24 de desembre a les 10 del matí.

pego-solidari-cartell‘Pego Solidari’ és un projecte que agrupa un ampli ventall d’associacions que fan possible que durant les festes de Nadal i Reis es realitzen a Pego diferents activitats amb esperit nadalenc, més concretament, 4 activitats. Estes comencen dissabte 24 de desembre i finalitzen dimecres, 4 de gener de 2017. Les associacions que les han fet possible són: el Grup Scout 525, Júniors Ambra 954 de Pego, Parròquia de l’Assumpció, Contracant la Xaranga, Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego i Les Valls, Agrupació Musical de Pego, la Jogueteca, Obrint Camí i Acció Urgent, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Pego, a través de la seua Regidoria de Festes i Joventut.

‘Pego Solidari’, per tant, acull una sèrie d’activitats que no són noves a la localitat, com són la campanya del quilo, sembradores de estrellas o el berenar solidari d’ALMA, però que tenen en comú que la gent que les duu a terme ho fa desinteressadament i que intenten portar l’esperit nadalenc al poble de Pego, com ressaltava la regidora de Joventut, Rebeca Bañuls, que també destacava que amb esta coordinació les activitats «arribaran a més gent» perquè, assenyalava, «és important que la gent sàpiga que hi ha moltes coses que es fan a Pego i que es fan solidàriament, sense cap tipus de retribució, de manera totalment voluntària».

‘Pego Solidari’ té la seua llavor en el projecte educatiu que tenen els Scouts, ja que esta, la solidaritat, és una de les seues bases, a més de «la tolerància, la igualtat, la participació social i la implicació dels joves en la nostra comunitat», segons explicava a l’Informatiu de Ràdio Pego Clàudia Pérez, coordinadora de ‘Pego Solidari’ i monitora Scout. Clàudia també contava que «sempre solem fer alguna activitat en este sentit», tot i que confessava que feia anys que no en realitzaven cap per Nadal. Enguany, però, en moure la seua idea per a Nadal, en coordinació amb la Mancomunitat de Serveis Socials, es van adonar de la varietat d’iniciatives ja existents i van decidir agrupar-les sota un mateix paraigua que és ‘Pego Solidari’. El que proposaven és el que incorpora com a novetat ‘Pego Solidari’, ja que el grup Scout pretenia que els joves aproparen l’esperit nadalenc a la gent que no pot gaudir de les festes com la resta, amb música, el que s’ha vingut a anomenar, ‘El Nadal arriba a tots’ que tindrà lloc dimecres, 28 de desembre, des de les 10 del matí.

L’activitat de coordinació s’inicia al pont de desembre i des d’aleshores Clàudia Pérez ha parlat amb moltíssima. A més, en eixes dates «a l’Espai Veïnal Antic Institut, amb l’ajuda de la Jogoteca i de l’Assemblea, vam fer tallers solidaris on convidàvem a tots els xiquets i les xiquetes perquè participaren fent un detallet que seria per a algú, que no se l’endurien a casa», detallava Pérez. Eixe detall, avançava Rebeca Bañuls, s’entregarà el proper dimecres 28 a aquelles persones que es visiten durant l’activitat ‘El Nadal arriba a tots’.

Però ‘Pego Solidari’ s’inicia demà dissabte, 24 de gener, amb dos activitats. La primera la tradicional campanya del quilo que organitzen els Júniors Ambra pel barri del Covent i que s’iniciarà a les 10 del matí. Esta iniciativa tracta de recollir menjar que es destina a les famílies més necessitades del poble per tal que passen un Nadal més agradable.

A les 11 del matí, al barri de la parròquia de l’Assumpció s’inicia ‘Sembradores de estrellas‘, en la que els xiquets i les xiquetes, vestits i vestides de comunió van pel barri cantant nadales.

La tercera i la nova activitat que incorpora ‘Pego Solidari’ és ‘El Nadal arriba a tots els racons del poble i es durà a terme dimecres, 28 de desembre, a partir de les 10 del matí. L’Ajuntament de Pego, a través de la Regidoria de Joventut, porta el somriure dels i de les més joves, als i les més grans. Ho fa amb l’esperit solidari del Grup Scout 525, Júniors Ambra 954 de Pego, la Banda Jove, Contracant La Xaranga, Jogueteca, Obrint Camí i Acció Urgent. Com resumia Rebeca Bañuls, «hem liat a molta gent del poble» perquè, desinteressadament, porten la millor cara del Nadal a casa de totes aquelles persones que no hi poden eixir perquè volen que tots i totes visquen l’alegria d’estes dates festives.

Dimecres 4 de gener de 2017, ‘Pego Solidari’ té la seua última activitat programada. En este cas, a càrrec de l’Associació ALMA amb l’ajuda de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego i Les Valls. Es tracta d’un ‘Berenar Solidari‘ que es realitzarà a la Casa de Cultura i que està pensat per endolcir els Reis dels xiquets i les xiquetes més desfavorits de la població.

En definitiva, amb ‘Pego Solidari’ es pretén enriquir el Nadal perquè este arribe a tots els racons del poble». Des de l’organització es confia que la iniciativa tinga una bona rebuda «i per a l’any que ve es reprenga la iniciativa i que participe, si cap, encara més gent i més associacions».

 

2110 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!