Pego diu sí al Pla Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local de la Marina Alta

Un projecte liderat per CREAMA que compta amb l’adhesió de tots els pobles de la comarca i el vist-i-plau del SERVEF. El Pla Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local de la Marina Alta pretén abordar la problemàtica de l’ocupació des de la planificació conjunta i la cooperació.

El punt que es va abordar en el primer ple ordinari de 2017, el del passat dijous 5 de gener, va comptar amb el suport de totes les formacions polítiques presents en la sessió plenària. Totes van estar d’acord a donar suport al Pla Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local de la Marina Alta promogut pel Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA). Este «pretén coordinar la promoció d’un acord territorial a l’objecte d’abordar la problemàtica de l’ocupació des de la planificació conjunta i la cooperació».

Rosa Maria Ferrer, regidora de CREAMA i promoció econòmica va ser l’encarregada de defensar el projecte davant el ple explicant que CREAMA, per la seua trajectòria i la seua coneixença del sector, va voler liderar este projecte que naix de l’Ordre 12/2016, de 29 de juliol, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’establixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local sostenible en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a través de l’execució dels programes de diagnòstic del territori i de projectes experimentals.

La convocatòria, exposava Ferrer, exigia que el Pla Territorial havia d’aglutinar una població de com a mínim 100.000 habitants o un nombre mínim de 5 municipis. El Pla Territorial liderat per CREAMA (Benissa, Calp, Gata de Gorgos, Dénia, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia), està comptant amb el recolzament de tots els ajuntaments de la Marina Alta, segons informava Rosa Maria Ferrer. Així mateix, explicava la regidora que «el SERVEF reconeix el lideratge del consorci i la seua trajectòria per tal de portar endavant el projecte». Afegia que el Pla Territorial permet que «no es xafen les dos entitats i s’aprofita l’eficiència dels recursos que ja tenim».

El Pla Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local té com a objecte promoure la realització d’estudis o diagnòstics que permeten tindre un millor coneixement de la realitat socioeconòmica de la Marina Alta. Així mateix pretén fomentar projectes de caràcter innovador o experimental en l’àmbit de l’ocupació, l’emprenedoria, l’economia social i el desenvolupament local.

Des de Ciutadans de Pego Independents, Carmelo Ortolà, manifestava estar «completament d’acord perquè tot allò que siga fer comarca sabem que és positiu», sobretot, si es té en compte que «el pacte que lidera CREAMA va més enllà dels pobles que conformen el consorci».

Javier Gascó, pel Partit Popular, també incidia en el fet que el Pla Territorial és interessant perquè permet comptar amb subvencions per fomentar l’ocupació.

Des de Compromís per Pego, Bernat Boluda, destacava que, després d’haver llegit l’informe del projecte, «no hi ha cap dubte» que el que pretén CREAMA és «conèixer la realitat socioeconòmica de la Marina Alta, així com plantejar accions de formació professional, accions d’orientació, de foment emprenedor, de desenvolupament empresarial i accions transversals», al que la formació donava suport.

 

2708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!