Pego signa la seua adhesió al Pla de Modernització de la Diputació d’Alacant

En total són 21 municipis de tota la Marina Alta els adherits a este pla que pretén impulsar entre els ajuntaments, especialment en els de menor població, la gestió de tots els seus procediments administratius a través de les noves tecnologies.
Durant el plenari d’agost de 2012, la corporació municipal, per unanimitat, decidia adherir-se al conveni marc de col·laboració amb la Diputació d’Alacant per a l’adopció del pla de modernització dels ajuntaments de la província d’Alacant, ‘Modernitza 6.0’. El regidor de Noves Tecnologies, l’independent, José Maria Ferrer, expressava que és tracta “d’intergrar-nos més en el que és l’administració electrònica i al mateix temps que açò repercutisca en un estalvi econòmic per part de l’Ajuntament”. Explicava Ferrer que el conveni “ajuda a muntar una infraestructura local de virtualització que evita que l’ajuntament tinga despeses en llicències de software, evitar el tindre duplicitats de sistemes de gestió […], en recolzar-nos en sistemes antivirus, còpies de seguretat”. Després d’aquest pas, dilluns passat l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, acudia a Dénia a signar dita adhesió.

El diputat de Modernització Adrián Ballester signava dilluns de matí a Dénia amb 21 alcaldes de la Marina Alta el conveni d’adhesió dels seus respectius municipis al Pla Modernitza 6.0 de la Diputació d’Alacant. Esta iniciativa pretén impulsar entre els ajuntaments, especialment en els de menor població, la gestió de tots els seus procediments administratius a través de les noves tecnologies.

Atzúbia, Alcanalí, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Gata de Gorgos, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Pego, Pedreguer, Els Poblets, El Ràfol d´Almúnia, Sagra, Sanet i Negrals, Tormos, La Vall d´Alcalà, La Vall de Laguar, El Verger i Xaló són les localitats que s’han adherit a este acord, amb la qual cosa el nombre d’ajuntaments de la província inclosos en este Pla ascendix a al voltant de huitanta.
Ballester va assenyalar que la intenció de la Diputació d’Alacant és portar esta iniciativa a tots els consistoris. Amb ella volen obrir una porta a la modernització de l’administració pública local per a fer la vida més fàcil a la ciutadania, oferint-los administracions obertes 24 hores al dia per a realitzar tot tipus de tràmits, així com als empleats públics en el desenvolupament del seu treball.

En este sentit, el diputat va apuntar que així aconseguim oferir un servei més eficient, senzill i pròxim amb el que a més, es reduïxen de forma considerable els temps i terminis dels procediments, així com els costos per als ajuntaments.

El Pla Modernitza 6.0 oferix als consistoris els serveis d’Ajuntament en el Núvol, programari municipal, administració electrònica, portals webs municipals, així com la firma digital, certificats de seu electrònica i segell d’òrgan, entre altres possibilitats. D’esta manera, qualsevol ciutadà podrà sol·licitar un certificat d’empadronament a l’instant sense necessitat de desplaçar-se al municipi, mentres que un empleat públic podrà, des d’un telèfon móbil, disposar de firma digital, la qual cosa li agilitzarà considerablement la tramitació administrativa.

Finalment, Ballester va explicar que la Diputació d’Alacant estudiarà les necessitats i peculiaritats de cada ajuntament per a oferir un servei personalitzat amb les propostes més adequades. Amb este objectiu i amb la finalitat de conèixer com i quan es pot posar en marxa este de modernització digital, el regidor de Noves Tecnologies viatja dijous a Alacant.
699 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!