Pego resta atur al gener

7 persones s’incorporen al món laboral durant el primer mes de l’any 2013. La Marina Alta suma 294 persones a les llistes de l’atur. El sector serveis torna a liderar el retall de l’ocupació.
Parlar d’atur és parlar de la realitat social que es patix els darrers anys a tot l’estat espanyol. Un degoteig que no s’atura mes rere mes de gent que perd la seua feina i, el més preocupant, no té perspectives de trobar-ne. La Marina Alta finalitza el mes de gener de 2013 tornant a destruir ocupació. 294 persones s’han donat d’alta a les llistes del SERVEF, el que fa sumar un total d’atur a la comarca de 16.958, la segona xifra més alta de tota la sèrie històrica. La pèrdua d’ocupació en l’últim any se situa en 362 persones, mentres que si fem el càlcul des què va començar la crisi, allà per 2007, la pèrdua d’ocupació arriba a 11.017 persones més; el que suposa que en els últims 6 anys, la desocupació s’ha multiplicat per 2’8, informa CC.OO.

En aquest oceà de destrucció, Pego torna donar la nota contrària i suma un mes més restant persones desocupades. Durant el mes de gener 7 persones s’incorporaven al món laboral. Així, al municipi es passa de 898 persones a l’atur a desembre de 2012 a 891 persones.

Tornant al conjunt de la Marina Alta, el sector serveis ha sigut, com és habitual, la clau en la situació: 292 persones a l’atur més. També Agricultura (+17) i construcció (+4) perden ocupació mentres que el sector industrial reduïx un poc la comptabilitat de la desocupació (-14). Per a CC.OO. es manté un dels grans problemes estructurals de l’ocupació en este territori: la seua dependència d’un sector serveis sobredimensionat i que arrossega la seua pròpia problemàtica: precarietat laboral, estacionalitat, temporalitat, entre d’altres.

Per localitats, Dénia suma164 desocupats i Xàbia 52, tornant a ser les que marquen la tendència alcista de la desocupació. Ambdós localitats perden, inclús, més ocupació que el gener del 2012.

La contractació es manté en xifres que consoliden el predomini de la temporalitat sobre la contractació indefinida. Esta es manté en un escàs 11’9%. Estes xifres suposen el fracàs sense pal·liatius d’un dels objectius de la reforma laboral: la promoció de la contractació indefinida per a acabar amb la dualitat del mercat de treball.

Esta situació marca una tendència a curt, mitjà i llarg termini de manteniment de la destrucció d’ocupació i de prolongació d’una crisi econòmica que no pararà fins que no s’impulsen polítiques d’ocupació en sectors com les energia renovables, la indústria tradicional i un sector serveis desestacionalitzat, apunta el sindicat. D’altra banda, la solució a l’ocupació i a l’estancament del mercat productiu passa per la devolució de l’activitat creditícia a autònoms, PIMES i famílies.

Per a CC.OO., és cada dia més evident el fracàs de la reforma laboral que no està aconseguint més que debilitar el mercat laboral i danyar al benestar col·lectiu.
684 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!