Pego signa el conveni amb la Conselleria d’Habitatge per a potenciar la rehabilitació i la creació d’una xarxa d’oficines d’informació

Han estat 22 ajuntaments els que este matí han signat este conveni, unit-se als 80 pobles que van firmar a principis del mes de maig, amb la qual cosa ja ascendixen a més de 100 les entitats locals que treballaran, conjuntament, per a dinamitzar la regeneració urbana. La consellera Salvador destaca que el «paper dels consistoris és fonamental per a aplicar el full de ruta en matèria de rehabilitació i coordinar accions polítiques conjuntes».

IMG-20170605-WA0006Este matí l’alcalde de Pego, Enrique Moll i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego, Alícia Siscar, s’han desplaçat a València per a signar un conveni amb la Conselleria d’Habitatge per a potenciar la rehabilitació i la creació d’una xarxa d’oficines d’informació. Han estat 22 ajuntaments els que este matí, junt amb la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’han adherit a este conveni per a col·laborar en el foment de la rehabilitació i la regeneració urbana i treballar conjuntament per a dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis de la Comunitat Valenciana.

IMG-20170605-WA0003Estos 22 ajuntaments: Albaida, Alfarp, Alzira, Aras de los Olmos, Borriana, Càlig, Chera, Elx, Finestrat, Moncada, Olocau, Pego, Picanya, Picassent, Requena, Rossell, Sant Joan d’Alacant, Torrent, Traiguera, Venta del Moro, Vilafamés i Villena, s’unixen als 80 que van firmar este conveni a principis del mes de maig i, per tant, ja són més de 100 els ajuntaments de tota la Comunitat que treballen de forma conjunta amb la Generalitat per a impulsar accions de regeneració urbana.

A través d’estos convenis les entitats locals passen a formar part de les Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) on s’establirà un punt d’informació en cada ajuntament firmant o en la seu de la mancomunitat per a oferir a la ciutadania interessada, així com als professionals i empreses del sector, tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació.

conveni habitatge 1Amb la signatura dels convenis, els ajuntaments estaran presents en accions de la Mesa de Rehabilitació, de la xarxa OIR, la web i les xarxes socials vinculades a esta qüestió. Així mateix, els ajuntaments col·laboraran en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportaran informació a l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana. També facilitaran informació per a la determinació d’Àrees Urbanes Sensibles i fomentaran la implantació d’Informe d’Avaluació d’Edificis, informant les comunitats de propietaris de la seua obligació i importància, així com del procediment d’inspecció i registre. Igualment, facilitaran la interpretació del contingut de l’informe la ciutadania.

Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per a complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatòria. Així mateix, proporcionarà informació de projectes de normes i participarà en les que es troben en fase de procés consultiu.

De la mateixa manera, disposarà d’informació periòdica sobre l’activitat del registre d’IEE o altres com el d’ARRU, EDUS, així com dels informes que vaja publicant l’Observatori de l’Hàbitat i informarà sobre la concessió d’ajudes públiques relatives a rehabilitació edificatòria i regeneració urbana, etc.

La consellera, que ha estat acompanyada per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha assegurat que la firma d’estos convenis «és un pas molt important per a seguir el full de ruta marcat per la Generalitat en col·laboració constant amb els ajuntaments, ja que es crea l’instrument necessari per a coordinar accions de polítiques conjuntes». Una mesura que, segons ha recordat, s’emmarca dins de les activitats vinculades a la Mesa de Rehabilitació de la Comunitat amb l’objectiu d’impulsar instruments que fomenten la comunicació i informació entre les parts per a promoure activitats de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana del parc d’habitatges existent.

 

1490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!