Pego se suma a les concentracions convocades dissabte, 17 de març, per a exigir que les pensions es revaloritzen d’acord amb l’IPC

Habitualment les concentracions ‘Per unes pensions dignes i garantides’ es realitzen dijous, a les 11.30h. Esta setmana, però, l’organització ha decidit modificar la data i l’hora per a coordinar-se amb la resta de mobilitzacions que s’estendran per tot l’estat a proposta de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Així, a Pego, els jubilats i les jubilades, però també els treballadors i treballadores en actiu i els i les joves, estan cridats i cridades a concentrar-se dissabte 17 de març a les 12h., a la plaça de l’Ajuntament, per a demanar unes pensions dignes i garantides, que es revaloritze acord amb la pujada de l’IPC.

Els i les pensionistes estan cada vegada més organitzats i també més actius i actives per a exigir un canvi en les polítiques sobre prestacions per jubilació. La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions ha convocat per a dissabte, 17 de març, manifestacions i concentracions «contra les pensions de misèria i de la pujada del 0,25% de les mateixes». Al voltant de 150 pobles i ciutats s’han sumat a eixa mobilització. Pego no és una excepció.

És per això que l’organització de les concentracions setmanals, els dijous a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament, esta setmana feien una excepció i traslladaven eixa mobilització a dissabte, 17 de març, a les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament. Una convocatòria que crida a manifestar-se ‘Per unes pensions dignes i garantides’ no només als jubilats i les jubilades, sinó també als treballadors i treballadores en actiu i als i les joves.

La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions en un comunicat mostra la crua situació que travessa milions de pensionistes: “la pujada miserable del 0,25%, 1€ per a molts i moltes pensionistes, suposa una burla per a milions de persones quan des del 2011 l’IPC acumulat real ha sigut superior al 6,5%. Si a això li unim el saqueig de la vidriola comuna, la pèrdua salarial de cada pensió suposa més del 18%, que es podrà visualitzar a l’any que ve en les nòmines».

Per això, els i les pensionistes que es manifesten des de fa un parell de mesos als carrers de pobles com Pego, però també a altres ciutats molt més grans, demanen amb esta nova mobilització de dissabte, 17 de març, entre altres coses: «restablir la jubilació ordinària als 65 anys, com a primer pas per a portar-la als 60, una pensió mínima de 1.080€, la revalorització automàtica de les pensions en relació a l’IPC real, la recuperació econòmica d’allò que s’ha perdut des de 2011, la desaparició de la bretxa de gènere en les pensions, l’eliminació de qualsevol tipus de copagament, el restabliment dels drets sanitaris i la garantia dels serveis bàsics com a energia, aigua i transport».

1557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!