Gimcana intercultural als col·legis de Pego

Del 21 al 27 de març es durà a terme esta proposta que organitza la regidoria d’Estrangeria, patrocina la Generalitat Valenciana, a través del programa Pangea i impartix la Uned de Dénia. Es tracta d’un taller de dos hores de durada dirigit a l’alumnat de 4t i 5è de Primària.

La setmana que ve, l’alumnat de 4t i 5è de Primària de les quatres escoles de Pego gaudiran d’una gimcana intercultural. Una proposta que organitza les regidories d’Educació i Estrangeria, que patrocina la Generalitat Valenciana, a través del programa Pangea i que impartirà la UNED de Dénia.

L’objectiu de la  Gimcana intercultural, es desenvolupar l’esperit de solidaritat, així i com les actituds de respecte i comprensió cap a les persones de qualsevol ètnia, destruint qualsevol tipus de prejudicis. L’activitat està dirigida a xiquetes i xiquets d’entre 9 i 11 anys, és a dir a l’alumnat de 4t i 5è de Primària. En el cas de Pego l’activitat es farà en els quatre centres educatius del municipi. Dimecres, 21 de març, d’11.30 a 13.30 hores, es realitzarà al CEIP Ambra. Dijous, 22 de març, de 12 a 14 hores, es durà a terme al col·legi Sant Antoni. Dilluns, 26 de març, d’11.30 a 13.30 hores, el torn és per al CEIP Carolina Sala i, finalment, dimarts, 27 de març, d’11.45 a 13.45h., esta gimcana intercultural es farà al CEIP Rosalia Bondia.

Els/les participants hauran de recórrer un itinerari i alhora hauran d’anar superant una sèrie d’obstacles i proves que seran adequades a l’edat determinada. La gimcana intercultural s’inicia amb una introducció on els/les participants podran conèixer la missió que han de complir per a poder guanyar el joc.

Podem avançar que es veuran involucrats en una trama on coneixeran diferents cultures que majoritàriament conviuen amb nosaltres i, a través d’estes cultures, podran localitzar pistes, superar proves i encertar endevinalles a fi de resoldre l’enigma plantejat a l’inici del joc. L’equip guanyador serà aquell que més ràpid aconseguisca fer cadascuna de les proves proposades.

Els objectius de la Gimcana intercultural que es durà a terme als quatre col·legis de Pego, són que l’alumnat d’entre 9 i 11 anys conega les diferents cultures que conviuen al municipi, que entenguen que implica eixa diversitat cultural com a instrument d’aprenentatge social, com a valor i font enriquidora tant de forma personal com col·lectiva. També es vol dotar l’alumnat de capacitat d’anàlisi, valoració i crítica de les cultures sobre la base d’igualtat, reciprocitat, cooperació i integració.

1719 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!