Obrint Camí té nova seu

Esta està situada a la planta baixa del segon pavelló de l’Espai Veïnal Antic Institut. Dissabte passat la van inaugurar amb cinta i cava. Hi van estar presents familiars, voluntariat, usuaris i autoritats. Este nou espai, que anirà polint-se i adequant-se, presenta a primera vista, més amplitud i més lluminositat.

Dissabte passat va ser dia de festa gran per a Obrint Camí. L’associació de persones amb discapacitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls inaugurava seu i, a més, cremava la seua sisena falla. A les 12 del migdia procedien a tallar la cinta inaugural de la nova seu d’Obrint Camí la presidenta de l’associació, Dolores Alentado i l’alcalde, Enrique Moll. Va ser un acte al que van acudir familiars, voluntariat, usuaris i usuàries, autoritats, a més d’amics i amigues. Una inauguració esperada que va ser celebrada amb el brindis pertinent amb cava.

Des de dissabte passat Obrint Camí treballa a la planta baixa del segon pavelló de l’Espai Veïnal Antic Institut, un espai que anirà polint-se i adequant-se, però que presenta, a primera vista, més amplitud i més lluminositat que les distintes sales que tenia assignada l’associació a l’antic centre de salut, al carrer Llavador nº5.

La presidenta de l’Associació de Persones amb discapacitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls, Dolores Alentado, en el seu discurs inaugural va voler donar les gràcies que este traslladat haja estat possible a «tots els socis i les sòcies, a tot Pego que d’alguna manera col·labora en compres d’objectes nadalencs, en loteria; als comerços que sempre col·laboren amb ells i elles, a tot el voluntariat perquè sense els voluntaris i les voluntàries l’associació no es podria portar avant». També donava les gràcies Dolores Alentado a la gent que va aconseguir donar-li vida i utilitat a l’antic institut, el que permet que ara puguen estar allí i a l’Ajuntament «que barallant-nos amb ells i lluitant amb ells i posant-nos pesades, hem aconseguit el que volíem». No s’oblidava de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego pel «txec que ens va donar», quantitat que s’ha invertit en la rehabilitació de la nova seu.

L’alcalde de Pego, present a l’acte d’inauguració, va expressar que «una associació sense gent sense fonament, no és una associació». Afirmava que «fer una associació és fàcil». Va recordar que Obrint Camí la van iniciar ell i una altra persona, tot i que comentava que «es va paralitzar perquè ni tenia fonament ni tenia gent». En aquell moment, explicava que «no es van involucrar voluntaris, no es van involucrar els pares, no es van involucrar les persones amb discapacitat. En definitiva, no es va involucrar ningú i es va quedar durant 2 o 3 anys paralitzada». Això va canviar, però, «gràcies als pares, als familiars, als voluntaris que en aquell moment van estar va continuar». Allò va ser «el niu del que hi ha ara», concloïa Enrique Moll. Afegia Moll que és cert que «venen a demanar» i assegurava que «també a ell li agradaria donar més del que dóna». El proper repte li van indicar abans que acabara el seu discurs, aconseguir un centre de dia.

Obrint Camí no només estrena seu estos dies, també nou coordinador del voluntariat. Raquel Nadal cedix el testimoni a Miguel Ángel Sánchez Pascual, més conegut com a Michel. El nou càrrec Michel l’afronta «amb molta il·lusió» perquè, explicava que «encara que hi ha molta feina, hi ha molt de suport per part de la gent del poble. Hi ha molta gent que ens ajuda, molt de voluntari, molt de familiar», el que fa que «tinga ganes de tirar-ho avant».

Miguel Ángel Sánchez coneix Obrint Camí perquè fins ara era voluntari els divendres de matí amb Raquel Nadal. En proposar-li el nou repte, com disposava de bastant temps lliure, va decidir assumir eixe repte perquè li «abellia molt» i ser l’educador social de l’associació. Encara queda definir les línies de treball futures, però avançava Michel que ja tenen embastats dos viatges de cara al bon temps.

Començar la coordinació del voluntariat en un nou espai com és la flamant seu d’Obrint Camí a la planta baixa del segon pavelló de l’Espai Veïnal Antic Institut, «dóna més possibilitats a l’hora de fer qualsevol cosa, al ser un espai més gran pot vindre més gent, pots fer projectes diferents perquè disposes de més materials», tot i que reconeixia que, en un principi també «és més faena».

Obrint Camí va acabar la jornada cremant la seua sisena falla, plantada davant de l’edifici Cervantes i dedicada a l’art del cinema, aquell que permet somniar i obrir la ment. Un monument que portava el segell Obrint Camí, és a dir, la reivindicació perquè les persones que patixen una discapacitat puguen viure una vida plena i sense barreres.

A eixa primera crema de monument faller al municipi van acudir representants de les tres comissions: Falla Plaça i Natzarè, Falla Convent i Falla La Font, però també molta més gent que no tenia ganes de perdre’s el gran moment de dir adéu a un monument que va estar visible des de dimecres, 7 de març fins dissabte.

 

1702 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!