Al voltant de 2000 persones gaudixen del 34è Concurs de paelles de la Falla La Font

102 paelles inscrites i 180 taulers encomanats en esta nova edició del concurs de paelles de la Falla La Font que es va realitzar diumenge passat. La paella guanyadora va ser la de la Falla Plaça i Natzarè. El segon premi va recaure en la paella de les veteranes i els veterans de la Falla La Font. Paco Sendra Cambrils es va aconseguir el tercer premi.

Diumenge passat unes 2.000 persones es van reunir al voltant del Pla de la Font i el Passeig Cervantes per a gaudir d’una nova edició, i en van 34, del concurs de paelles que organitza la Falla La Font. Es van inscriure 102 paelles i es van encomanar 180 taulers. Una xifra que inicialment s’havia limitat als 170 taulers, però que al final va pujar a 180. I és que actualment l’organització ha de posar un màxim de paelles i persones perquè la festa no es descontrole.

La fallera major, Noemí Portes i Rocher i la fallera major infantil, Carla Sastre i Pastor, explicaven a Ràdio Pego que consideraven tot un èxit que hi haguera tanta gent, ja que és «el que volem nosaltres, que vinga tot el poble ací, que estiguen en la festa en companyia nostra», apuntava Noemí. Carla afegia que és «molt divertit, amb tota la gent, amb la música de la xaranga El Contracant animant la festa i la volta que dóna la comissió de la Font per saludar a totes i cadascuna de les colles participants».

Elles dos formen part del jurat i, tot i que en el moment de ser entrevistades, encara no havien tastat les paelles a concurs, els vam preguntar com afrontaven eixe repte. Noemí Portes i Rocher confessava que «si estan bones, bé. Però, com comencen a estar regulín, igual si hi ha moltes, no ens peguen massa bé». Carla Saste i Pastor manifestava sentir-se «enfitada de pensar-ho».

Per a la fallera major i la fallera major infantil de la Font, el concurs de paelles és «el començament de la festa bona» i per tant eren conscients que «només calia passar-s’ho bé i divertir-se».

Enguany els premis del concurs de paelles més emblemàtic de Pego va anar de Falles, mai millor dit. I és que el primer premi de la 34a edició va recaure en la paella cuinada per la Falla Plaça i Natzarè i el segon en els veterans i les veteranes de la Falla La Font. En este punt ens aturem un moment per a escoltar el que ens explicaven, unes horetes abans d’entregar els plats per al concurs alguns dels i de les components dels veterans i les veteranes de la Falla La Font. I és que en aquell moment no anaven a entrar en concurs, però sembla ser que s’ho van repensar. Asseguraven que acudien per a «celebrar sant Josep i fer la festa». A les paelles acudixen des de fa sis anys, però des de xicotets i xicotetes que viuen la falla des de dins, sent fallers i falleres de la Font.

El tercer premi va recaure en la paella elaborada per Paco Sendra Cambrils.

El concurs de paelles de la Falla La Font és una cita intergeneracional que té èxit perquè la gent s’ho passa d’allò més bé, ja que l’ambient és de germanor. Un factor que fa repetir, any a any, la colla que prova acudir al concurs de paelles de la Falla La Font. Com vam poder comprovar després d’entrevistar unes quantes colles participants.

 

2250 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!