Pego s’adherix a la Xarxa de Ciutats Valencianes – Ramon Llull

La proposta la va presentar el grup socialista, motivada per la celebració en 2016 de l’Any Llull. La Xarxa té com a objectiu promocionar la llengua i cultura pròpia dels valencians. A través d’esta Xarxa Pego pot celebrar cursos, congressos i seminaris.


p1290530Explicava la regidora de Cultura, Laura Castellà la idoneïtat d’adherir-se a la Xarxa de Ciutats Valencianes – Ramon Llull en l’Any Llull. Una manera de «recorda la seua obra com l’expressió d’una voluntat de diàleg en un context multicultural diferent i en les premisses del respecte i la raó entre tots». Explicava també Castellà que «la Xarxa de Ciutats Valencianes – Ramon Llull té com a objectiu la promoció de la llengua i la cultura pròpia dels valencians com un bé comú que ens cohesiona» i exposava que «des del partit socialista creiem necessària eixa promoció i per això presentem la moció».

Assegurava Laura Castellà que a través de la Xarxa «podem rebre cursos, assistir a conferències» i comentava que cada dia estan adherint-se més poblacions. La Xarxa de Ciutats Valencianes – Ramon Llull també concedix beques i proporciona concertació d’acords amb institucions, universitat i associacions, a més de promoure l’art i la cultura popular.

Anunciava la regidora de Cultura que esta adhesió «no implica cap quota econòmica i permet aprofitar una xarxa institucional de promoció cultural i dels nostres joves per a la realització d’iniciatives consensuades en l’àmbit cultural».

«Em pareix molt interessant que formem part d’eixa Xarxa», expressava Irene Sendra per Volem Pego. Carmelo Ortolà, des de Ciutadans de Pego Independents també se sumava «en defensa de la nostra llengua»

p1290517El PP manifestava la seua abstenció davant la proposta dels socialistes perquè, argumentava Ana Ortolà, «no tenim clar que siga la llengua valenciana, sinó que trobem que és la catalana perquè segons hem pogut llegir, a la Fundació de moment hi ha representació dels Governs d’Andorra, Catalunya, de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Oriental i l’Ajuntament de l’Alguer, per tant, dubtem de l’objectiu de la Xarxa anem a abstindre’ns».

p1290513Compromís per Pego es mostrava d’acord amb la moció, tot i que el seu portaveu, Àngel Oltra, manifestava la conveniència de que, qui hauria d’estar a la Fundació Ramon Llull és la Generalitat i explicava que «de fet, la Xarxa es va crear perquè la Generalitat no va voler entrar». I proposava una esmena per la que «s’instara a la Generalitat a formar part de la Fundació Ramon Llull». Es va aprovar la introducció de les esmenes proposades.


La moció s’aprovava amb 13 vots a favor (PSPV, Compromís per Pego, Ciutadans de Pego Independents i Volem Pego) i 3 abstencions (PP).

1779 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!