El ple de Pego aprova, amb només tres vots a favor, defensar els interessos dels residents britànics

La moció, presentada pel PP, va obtenir tan sols el seu recolzament. La resta de grups de la corporació es van abstenir davant la posició dels britànics en votar majoritàriament eixir de la Unió Europea, tot i que es van mantenir oberts a informar-los de les possibles conseqüències, encara incertes.

La darrera moció que es va presentar al ple ordinari de desembre (en van ser 7 en total) va vindre de la mà del PP i tenia com a objectiu defensar els interessos dels residents britànics a Pego. La motivació de la moció, després del Brexit, ve lliga a què «són molts els veïns britànics que han elegit la província d’Alacant per a viure i gaudir de les seues vides, i més en concret, en el nostre municipi». Uns veïns que, segons explica la moció, estan «preocupats [després del resultat del referèndum] fonamentalment per l’accés al sistema sanitari, el pagament d’impostos, les situacions jurídiques privades, l’estatus sobre la seua residència o la repercussió econòmica en la província».

p1290532És per això, argumentava Ana Ortolà, portaveu del PP de Pego que «donada la importància social, econòmica i de convivència dels més de 86.000 britànics que viuen a la nostra província, i més en concret en el nostre municipi» es proposava al ple municipal:

1. «Sol·licitar al Govern d’Espanya que continue defensant, com fins ara, i informant de manera activa a tots els ciutadans espanyols residents en el Regne Unit fins a la concreció del tipus d’eixida de la Unió Europea i la seua data, així com l’afecció al seu estatus en el país».

2. «Manifestar el desig i posició d’esta corporació i del municipi en el sentit de mantenir l’estatus jurídic, així com tots els seus drets polítics, dels residents britànics abans de l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea».

p1290519Irene Sendra, portaveu de Volem Pego, considerava que «si han decidit eixir de la Unió Europea i els afecta en alguna cosa el sistema sanitari, no dependrà de nosaltres, sinó de les llei. Seran residents no comunitaris», tot i que entenia que se’ls ha d’informar perquè «és una situació delicada».

p1290525«És un plat difícil de coure» manifestava gràficament el portaveu de Ciutadans de Pego Independents, Carmelo Ortolà. I és que recordava que «són ells els que han votat el Brexit, anar-se’n de la UE» i dubtava sobre el segon de la moció, atenent la voluntat d’abandonar la UE. Assegurava que «m’agradaria que els anglesos continuaren a la Unió Europea però nosaltres no tenim competències en eixa qüestió».

p1290513Consideraven des de Compromís per Pego que la proposta en principi «pareix de trellat, però, també és veritat que els britànics van decidir eixir de la UE i haurà d’assumir les conseqüències». Apuntava Àngel Oltra que «nosaltres creiem en la sanitat universal i per tant, britànics com angolenys, tindran dret a la sanitat».

p1290520L’alcalde informava que, actualment, «hi ha censats al nostre municipi 692 britànics i que poden tindre malestar i estar en un moment d’incertesa, però, l’únic que podem fer és assessorar-los en el que puguem o portar la cònsol britànica, però, haurem de donar-los el mateix tractament que als ciutadans i les ciutadanes d’altres països extracomunitaris».


La moció, finalment es va aprovar amb els tres vots a favor del PP, ja que la resta de formacions polítiques de la corporació (PSPV, Compromís per Pego, Ciutadans de Pego Independents i Volem Pego) es van abstenir.

 

2030 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!