Pego s’abstén en l’aprovació dels comptes del consorci de residus de la zona XV

Els més de 7 milions d’euros de sobrecost de l’obra de la planta de transferència de El Campello van fer que el regidor de residus de l’Ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, s’abstenguera en aquest punt fins a veure els detalls i la rendibilitat dels mateixos, uns diners extres que van ser aprovats per la Junta de Govern i no pel plenari del consorci.
Ahir, 25 de novembre, es va reunir el consorci de residus de la zona XV, que comprèn la Marina Alta i la Marina Baixa. Entre els assistents es trobava el regidor de residus de l’Ajuntament de Pego, el socialista Andreu Dominguis, ja que es tractava d’un plenari important, en el que, entre els 10 punts que s’aprovaven es trobava el d’assumir els més de 7 milions d’euros de sobrecost que ha costat, finalment, la planta de transferència de fem que està ubicada a El Campello. Uns diners que van ser aprovats per la Junta de Govern del consorci en la que Pego no té representació directa.

Així, el regidor pegolí, va decidir abstindre’s en la votació que aprovava els més de 7 milions d’euros que han costat els diferents modificats que s’han anat aplicant a dita obra, ja que segons Andreu Dominguis “l’Ajuntament de Pego no és que no estigués d’acord o que estigués d’acord, ja que amb eixe sobrecost ningú pot estar d’acord. És per això que a expenses de tindre més dades en les mans, que avalen tot eixe sobrecost, l’Ajuntament de Pego decidia d’abstenir-se”, ja que “els modificats han resultat molt costosos” i això repercutirà en el cànon, ja que òbviament en ell també “hi haurà un sobrecost, i més ara que no li ve bé a ningú. No obstant, s’haurà de pagar”. Com? Això encara no se sap. Dominguis especulava en diferents formes, “en una amortització de 10 anys, potser allargant-li la concessió…” i avançava que segurament es decidirà en la propera reunió del consorci.

Una altra qüestió important que es va tractar en aquesta reunió va estar quina serà la fórmula per tal de pagar o cobrar les despeses derivades de les obres de la planta de transferències. Informava el regidor de residus que s’està estudiant la possibilitat de “girar els rebuts directament des del consorci, via SUMA, a la gent, a les cases”. Una proposta que llençava el president del Consorci que el president de la Diputació d’Alacant, el popular José Joaquin Ripoll. La idea naix “perquè no es produisquen diferències entre ajuntaments a l’hora de pagar”, explicava Dominguis, qui també detallava que si a la fi eixos rebuts arriben a casa, s’estarà pagant “el deixar el fem a la planta de transferència i fer-li el posterior tractament al fem”, per tant, un pagament diferent al que ja es fa per l’arreplegada dels residus al municipi.

La planta de transferències ja fa un any que deuria d’estar amortitzant-se, però en la darrera reunió del consorci ja es va aplaçar l’increment del cànon, un fet que no pot retardar-se molt més, tot i tenir en compte l’actual situació econòmica.465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!