Pego rebrà 15.000€ de la Unió Europea per a instal·lar wifi en espais públics

Pego és un dels 1.780 pobles de la Unió Europea que ha rebut la subvenció en la tercera edició del programa WiFi4EU.

Aquesta ajuda ascendeix a 15.000 euros suposarà la dotació dels espais públics municipals d’una xarxa wifi, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Comunicació, Ricardo Sendra.

El programa WiFi4EU Call 3 busca oferir connexió “gratuïta i de qualitat als ciutadans i els visitants” i compromet els ajuntaments a mantindre-la “durant almenys tres anys”. Este bonus WiFi4EU es pot usar per a costos d’equipament i instal·lació de punts de connexió a internet sense fils.

El consistori ha d’assumir les despeses de connectivitat, manteniment i explotació del material. Segons el regidor, l’Ajuntament crearà un sistema d’accés gratuït i el mantindrà durant un mínim de 3 anys.

En aquesta tercera convocatòria del programa europeu WIFI4EU, a Espanya només han sigut 142 les poblacions triades, entre elles Pedreguer, Elda, Potries, L’Alqueria de la Comtessa o Guardamar del Segura, dins de la Comunitat Valenciana.

La Unió Europea ha concedit les ajudes per ordre de demanda i en els primers segons del llançament de la convocatòria es va rebre 2.000 sol·licituds. L’Ajuntament de Pego va ser dels primers en fer la petició, així doncs, la rapidesa en sol·licitar la subvenció ha sigut fonamental per a aconseguir l’ajuda, de 15.000 euros, que ja s’havia demanat en la convocatòria anterior, però sense èxit.

La inclusió de Pego en el projecte Wifi4EU Call 3 servirà per a completar la millora de l’accés a Internet en les dependències municipals; una tasca que ve de l’anterior legislatura.

1144 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!