L’Ajuntament invertirà més d’un milió d’euros en obres de millora de sostenibilitat i accessibilitat

La corporació municipal s’ha reunit aquest matí en sessió plenària extraordinària en la qual s’ha aprovat una modificació de crèdit per a la realització de millores en el municipi per valor d’un milió d’euros.En la sessió no ha estat present el regidor de Ciudadanos, Partido de la Ciudadanía. El primer punt de l’ordre del dia era una moció de l’equip de govern per tal de fer una modificació de crèdit que permetera destinar 1.067.138,54€ del romanent de Tresoseria a diversos projectes de millora d’accessibilitat i sostenibilitat en el terme municipal.


Es tracta d’un total de 13 actuacions; la de major assignació econòmica és la creació d’una plataforma única al carrer Sant Xavier, a la qual es destinarà 379.413 euros. Aquest projecte s’engloba dins d’una sèrie d’obres que suposaran fer una rampa d’accessibilitat al passeig Calvari, asfaltar els carrers Ecce-Homo i Major i canviar els embornals en diferents carrers. En total, la despesa serà en aquest apartat de 497.631 euros.


El conjunt d’actuacions inclòs en la modificació de crèdit contempla també fer un col·lector del clavegueram i el sanejament en l’avinguda Fernando Alemany, tot per 137.450 euros.

A més, es destina 217.532 euros al canvi de la canalització de l’aigua potable al Pla de la Font. I 7,388 euros per a la compra de terrenys al Castell d’Ambra, a on es realitzarà obres de rehabilitació per 71.000 euros.


Una altra de les millores pressupostades és la instal·lació de plaques solars a la Muntanyeta Verda, amb una partida de 3.335 euros. I, per altra banda, s’inclou 75.000 euros per a la instal·lació d’un ascensor a la residència San Juan de Dios, i 11.000 euros per a l’habilitació de noves dependències a la mateixa residència.
L’import total de la modificació de crèdit, que serà carregada en el romanent de Tresoreria del pressupost de 2019, és de 1.067.138 euros. Des de Ciutadans de Pego Independent, la regidora, Alicia Siscar, ha qualificat les inversions com a positives i necessàries.

Els grups municipals del Partit Popular i de Compromís han estat d’acord en què les inversions positives, però han plantejat algunes objeccions. Ambdós partits han manifestat que l’equip de govern ha fet palesa d’una falta de planificació presentant el pla de millores al final de l’exercici quan podríem haver-se dut a terme al llarg de l’any.


Per la seua banda, Compromís per Pego ha plantejat una esmena a la moció, que ha defensat la portaveu, Anna Sastre, i proposant que les actuacions a realitzar al carrer Major no formaren part del conjunt de reformes presentades per l’equip de govern.

L’esmena de Compromís ha rebut els vots en contra del PSOE i Ciutadans de Pego, i l’abstenció del Partit Popular. És per això que s’ha mantingut la moció tal qual l’havia presentada l’equip de govern. I a la qual el PP, a través del portaveu, Ferran González, ha fet una pregunta, que ha estat més bé una petició de cara als pressupostos del 2020.

Al respecte, la regidora de Benestar Animal, Alicia Siscar, ha anunciat que l’Ajuntament està negociant amb el propietari d’un terreny per tal que Aprop puga tindre les instal·lacions que necessita. L’alcalde, Enrique Moll, ha explicat que la parcel·la està al polígon industrial.

Finalment, la modificació de crèdits s’ha aprovat amb els vots a favor dels regidors del PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego Independents, i l’abstenció del PP i Compromís.

CANVI EN ELS TERMINIS DEL PROJECTE DEL CEIP ROSALIA BONDIA

D’altra banda, en aquesta sessió extraordinària del plenaris’ha aprovat també un reajustament de terminis de redacció del projecte de rehabilitació del col·legi Rosalia Bondia.


El regidor d’Hisenda, i d’Educació, Juan José Arbona, ha explicat que el reajustament és una possibilitat que ofereix la Generalitat i que es fa servir perquè la redacció de la memòria tècnica encara no ha finalitzat. Aquest canvi suposa que l’import concedit per la Conselleria d’Educació per a l’informe, passarà a sumar-se a l’anualitat del 2020. És a dir, els 68,000 euros que atorgà la Conselleria per a la redacció dins del 2019, es sumaran a la partida pressupostària concedida per a l’any pròxim. Així, l’Ajuntament de Pego rebrà en el 2020 un total de 1.331.643 euros per a la redacció del projecte i per a les obres a dur a terme en el Rosalia Bondia.


Des del Partit Popular i Compromís s’ha manifestat que aquest projecte ha de ser prioritari. Ferran González, portaveu del PP, ha comentat que el retard en la redacció és per falta de previsió en l’equip de govern i ha afegit que no hauria d’haver-se produït perquè es tracta del benestar dels alumnes del centre.


En la mateixa línia s’ha mostrat el grup de Compromís per Pego. Anna Sastre ha comentat que aquesta rehabilitació hauria de ser prioritària perquè suposarà la retirada de l’amiant del sostre del gimnàs. I ha mostrat preocupació perquè el procés legal s’allargue en el temps.


La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha assegurat que per a l’equip de govern el del Rosalia Bondia és un projecte prioritari. I ha matisat que des de l’inici del pla, en l’any 2017, es va establir que les obres es faran en el 2020 i que el reajustament del que es parlava en el plenari afecta només a la redacció del projecte.


La modificació dels terminis obtingut els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció del PP i Compromís.


El tercer punt abordat en el plenari ha estat la designació del jutge de pau de Pego, una vegada finalitzat el procediment de selecció.

1341 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!