Pego realitza el sorteig per a triar els membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament Europeu

Ho ha fet este matí en un plenari extraordinari. L’encarregat de prémer la tecla que activa el programa del sorteig ha estat el regidor més jove present al plenari, el popular Javier Gascó. El secretari ha informat que des de la Junta Electoral s’ha establert “una política de reducció de costos” que ha provocat que s’haja suprimit una mesa electoral al municipi. Una vegada fet el sorteig, l’Ajuntament de Pego té tres dies per a notificar l’elecció a les persones que hagen estat elegides.
A les 8.30 del matí s’ha procedit a iniciar, a l’Ajuntament de Pego, un plenari extraordinari per a procedir al sorteig telemàtic de les persones que composaran les meses electorals dels comicis al Parlament Europeu, el proper 25 de maig.
Actualment l’Institut Nacional d’Estadística (INE) és qui subministra el programa ‘Conoce’, un programa informàtic que realitza el sorteig de forma aleatòria. No obstant això, estes seran les últimes eleccions en el que s’utilitze, segons ha informat el secretari municipal de Pego. L’INE ha anunciat que, per a les properes eleccions la connexió serà directament amb el mateix INE.
‘Conoce’ permet que, amb només un ‘clic’ s’active el sorteig de totes les meses electorals. La persona encarregada enguany per a polsar la tecla ha estat el regidor més jove present a la sala, el popular Javier Gascó.
Una vegada fet el sorteig, l’Ajuntament de Pego té tres dies per a notificar l’elecció a les persones que hagen estat elegides.

Les eleccions al Parlament Europeu presenten novetats a Pego. El secretari municipal ha informat que a través d’un circular informativa, la Junta Electoral, ha comunicat a les administracions que s’ha d’aplicar “una política de reducció de costos” i alhora “perquè les meses tinguen el màxim nombre d’electors possible”, el que ha provocat que Pego perda una mesa electoral per al 25 de maig de 2014. Esta supressió correspon a la Cambra Agrària que passa de tenir tres meses a tenir-ne dos. Així, Pego comptarà amb 13 meses en total.
En la mateixa línia de reducció de costos, enguany s’ha assenyalat que només hi haja un únic representant municipal per col•legi electoral. Este disposarà d’una PDA per a facilitar les dades electorals directament a l’Institut Nacional d’Estadística. No obstant això, a instància de la Secretaria, l’Ajuntament de Pego recolzarà amb personal de l’Ajuntament cada col•legi perquè la persona assignada oficialment no haja de fer una doble feina durant la llarga jornada electoral.
D’altra banda, el secretari municipal també ha informat als representants polítics presents en el sorteig, que abans de l’1 de maig han de presentar les sol•licituds dels espais electorals si tenen previst celebrar algun acte de campanya per a les eleccions al Parlament Europeu.
893 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!