Pego, present a la ‘Marxa per la dignitat’ de dissabte a Madrid

15 joves pegolins i pegolines van formar part de la comitiva de la Marina Alta que va viatjar dissabte passat, 22 de març, a Madrid (en autobús), per a unir-se a les diferents columnes que estaven citades a manifestar-se després de molts dies de marxa a peu des de les seues localitats.
Dissabte passat, 22 de març, més d’un milió de persones -segons l’organització- van confluir a Madrid en una marea multicolor que va ocupar els dos quilòmetres i mig que separen l’estació d’Atoxa de la plaça de Colom, segons informació de eldiario.es. Entre eixa multitud hi havia 15 joves de Pego que es van desplaçar en l’autobús que va organitzar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Dénia i al que es va sumar gent anònima de tota la comarca.Els i les joves de Pego van participar a la marxa per la dignitat perquè estan en contra del pagament del deute, perquè no estan d’acord en les múltiples retallades que s’estan realitzant des del Govern i perquè tampoc concebixen un país dominat pels dictats econòmics de l’anomenada ‘Troika’, formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.Els manifestants van reclamar una solució per als sis milions de parats, la fi de les retallades i van responsabilitzar a polítics i banquers de la greu situació que travessa el país. Les reivindicacions pel dret a un habitatge digne o a un ensenyament i sanitat públics i de qualitat també van protagonitzar la marxa.

Cada marxa va portar les seues banderes i els colors de la seua regió i els diferents col•lectius que es van sumar a la protesta van mostrar els seus distintius i van corejar les seues reivindicacions. Els pegolins i les pegolines es van unir a la columna del País Valencià que marxa amb murcians i murcianes amb els que feia dies que caminaven.
Al marge de les reivindicacions, la protesta va servir per a reconèixer la tasca de nombrosos col•lectius. El “sí es pot” de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va ser un dels lemes més corejats durant la vesprada i les camisetes de ‘Stop desnonaments’, unes de les més vistes. També es va recolzar amb aplaudiments i càntics la tasca de bombers, professors i metges, alguns dels col•lectius més afectats per les retallades.
882 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!