Pego obté el qualificatiu de Municipi Turístic

L’1 de desembre es va rebre la comunicació oficial i les degudes felicitacions per part dels òrgans Superiors de Turisme. Com a Municipi Turístic, Pego pot signar amb la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, tres tipus de convenis, en funció dels objectius que es vullguen aconseguir: compensació financera, adaptació dels Municipis Turístics o per a la competitivitat i la comunicació. La Q de Qualitat està a les portes de ser concedida.
Pego està d’enhorabona perquè acaba el 2009 amb la consecució dels objectius que s’havia marcat la Regidoria i l’Oficina de Turisme de Pego, aconseguir d’una banda la Q de qualitat Turística i per de l’altra la qualificació de Pego com a Municipi Turístic.

Així, Pego ha sigut declarat Municipi Turístic, en la categoria de Destí d’Atracció Turística. No ha sigut un camí ràpid, ja que han hagut de passar 2 anys i mig per a obtenir la denominació. Ens hem de remuntar al febrer del 2007, va ser aleshores quan la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego, va enviar la sol•licitud per a la dita declaració, després de l’acord adoptat pel plenari municipal. La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra, explicava que “ha estat una feina d’intentar que cada vegada les coses anaren a millor”.

El passat 8 de setembre va eixir publicat l’acord en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per a ser sotmès a informació pública. I ha estat l’1 de Desembre de 2009, dimarts passat, quan l’Ajuntament de Pego va rebre la comunicació oficial de la concessió de Pego, com a Municipi Turístic, en la categoria de Destí d’Atracció Turística, rebent, alhora les degudes felicitacions per part dels òrgans Superiors de Turisme.

Per a la regidora de Turisme, el més important és que “segons la Llei de Turisme de la Comunitat Valenciana, poden aconseguir la consideració de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana aquelles poblacions que puguen identificar-se amb algun dels supòsits següents: Destí Turístic, Destí de Vacances o Destí d’Atracció Turística” I és “precisament, este últim és el guardó que ha rebut Pego”, aclaria Sendra que afegia que “la Conselleria de Turisme ha resolt que Pego compleix els requisits i que pels seus atractius naturals, monumentals o socioculturals rep un nombre significatiu de visitants amb relació als habitants inscrits en el padró de residents, sense que pernocten necessàriament a Pego”.

Pepa Sendra es mostrava “molt contenta perquè des què som Municipi Turístic tenim certs avantatges, ja que podem firmar amb la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, tres tipus de convenis, en funció dels objectius que es vullguen aconseguir:

1- Conveni per a la compensació financera: la Generalitat Valenciana assumeix part de l’esforç financer addicional realitzat pels Ajuntaments turístics en aquelles partides que patisquen increments que no puguen pagar-se a través de tributs.

2- Conveni per a l’adaptació dels Municipis Turístics: La Generalitat Valenciana assumirà un determinat percentatge del pagament de projectes per a la millora dels espais d’ús turístic o dels serveis tendents a configurar un producte turístic més competitiu i a comunicar la imatge d’una oferta de qualitat, capaç de satisfer les exigències de la demanda.

3- Conveni per a la competitivitat i la comunicació: La Generalitat Valenciana assumirà part de les despeses per a la promoció i la comercialització, tant a nivell Nacional com Internacional, i aconseguir un posicionament en els seus respectius mercats amb la finalitat de millorar la competitivitat.

Aquestos tres convenis “en principi no són excloents”, aclaria Sendra, així, ara el pas és “estudiar […] quines coses, per cadascun dels convenis són les que ens convindria demanar i fer-ho el més aviat possible”.

Però Pego està a punt de rebre un altre distintiu, el de la Q de Qualitat, aquell que certifica una millora en el servei d’atenció al client i que conseqüentment implica “una major satisfacció del visitant, bé siga aquest turista o local”. Per a poder rebre aquesta distinció l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls “s’ha estat aplicant a fons durant tot l’any”. Destacava la regidora de turisme, que “hem hagut de fer una sèrie d’adequacions en l’oficina i en la resta de llocs turístics de Pego per a què no hi hagués cap problema a l’hora de passar l’auditoria, ja que les exigències que es demanen són prou, prou elevades, i el fet que ho demostra és que a la Marina Alta només hi ha una oficina amb la Q de Qualitat que és la de la Vall del Pop”. Per a tot això, hem comptat amb subvencions que ens han ajudat a l’hora d’esmenar les possibles mancances amb què comptàvem i així superar les auditories per les que s’ha passat.

“Estem molt, molt contents de la feina realitzada i dels avantatges que es podran obtenir per tenir aquesta Q de Qualitat l’Oficina i les persones que vinguen a demanar-nos una ajuda per al seu hostal, restaurant o empreses relacionades amb turisme”, apuntava Pepa Sendra, que convidava als pegolins i les pegolines a passar per l’oficina de turisme a consultar coses del municipi, però també de la resta del País Valencià.

L’objectiu d’esta autoexigència, obtenir la Q de Qualitat, “és que, a més de què el client obtinga una major satisfacció del seu pas per esta “la nostra oficina”, realitzar una reorganització interna que siga efectiva i eficient d’acord amb la finalitat que es vol aconseguir, informar més i millor, reduir distàncies amb la resta de les oficines i, en resum, distingir-nos pel nostre immillorable servei al client”, afirmaven des de l’oficina de turisme de Pego i Les Valls.

A aquestes dos certificacions o distincions, caldria afegir que Pego, fa 2 anys, és qualificat com a Municipi Turístic Familiar, per les seues característiques que li confereixen la possibilitat d’adaptar-se a les exigències de totes les edats dels components d’una família.

No s’ha d’oblidar tampoc que, des de principis del 2009, l’Oficina de Turisme és Punt d’Informació Col•laborador del Parc Natural de la Marjal. L’objectiu del qual és millorar la informació que es proporciona al visitant sobre els parcs naturals i els serveis turístics disponibles en el seu entorn.
670 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!