Pego inicia el procediment per a concedir la medalla de plata Vila de Pego a Evarist Miralles

El passat 27 d’abril l’ADL de Creama Pego registrava d’entrada a l’Ajuntament de Pego un document sol•licitant, en nom tan de Creama Pego com de les Associacions d’Hostaleria i Comerç de Pego, que s’inicie el procediment per a atorgar-li a Evarist Miralles Salvà la medalla condecorativa Vila de Pego en la categoria de Plata. Dissabte passat, 30 d’abril, la regidoria de Creama, Comerç i Turisme, ho anunciava amb un reconeixement previ al millor cuiner d’Espanya amb una Casa de Cultura plena de gom a gom per a donar suport al pegolí. Evarist Miralles opta el diumenge, 8 de maig, al premi ‘Millor Cuiner Revelació’ en la I Edició dels Premis Plat que impulsa l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant.
“És un dia de celebració, un preàmbul de la festa gran. Hui només estem ací per a homenatjar-lo, per a dir-li que s’obri el procediment per a atorgar-li un honor molt gran que serà la medalla de plata de la Vila de Pego”. Aquestes eren les primeres paraules de la regidora de Creama, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra, en l’acte de reconeixement a Evarist Miralles, el millor cuiner d’Espanya. L’acte tenia lloc el passat dissabte, 30 d’abril, a una Casa de Cultura plena de gom a gom per a celebrar i compartir amb Evarist Miralles el gran triomf que ha significat guanyar el XIII Certamen d’Espanya de Cuiners.

Aquest previ reconeixement a Evarist Miralles era explicat per la regidora de Creama, Comerç i Turisme per la lentitud dels processos com el que s’ha iniciat perquè el millor cuiner d’Espanya 2011 siga condecorat amb la medalla d’argent de la Vila de Pego i per tal d’aprofitar la proximitat de la data de concessió del guardó obtingut, el passat 13 d’abril a Madrid. Avançava Pepa Sendra que Evarist Miralles “hui és el millor cuiner d’Espanya, però prompte anirà a Brussel•les i portarà el guardó de ser el millor d’Europa i estic segura –vaticinava- que sent com és ens porta el del món en el 2013”.

Després d’aquest vaticini Pepa Sendra donava lectura íntegra del document que inicia el procediment per a demanar a l’Ajuntament de Pego que Evarist Miralles siga distingit en la medalla de plata de la Vila de Pego: “Des de Creama, com a Agència de Desenvolupament i de Promoció Econòmica i les Associacions tan d’Hosteleria com de Comerciants de Pego que formen part d’aquesta promoció econòmica, exposen que en vista de la trajectòria del guardó obtingut recentment per Evarist Miralles Salvà us sol•licita que inicieu el procediment per a atorgar a Evarist Miralles Salvà la medalla condecorativa Vila de Pego en la categoria de plata. Pego, a 27 d’abril del 2011”. Una petició signada per l’ADL de Creama Pego, Alicia Carbonell.

La Regidora de Creama, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Pego, li donava les gràcies al cuiner “per haver elevat el nom del poble de Pego tan alt, per donar a conèixer el nostre poble per tot arreu” i subratllava Pepa Sendra que Evarist Miralles, entre els molts reconeixements que ha rebut es troba el de “les mencions que li ha atorgat com a ambaixador de les Cultures per la UNESCO”. No obstant, Sendra anava més enllà de les mencions i els títols i li donava les gràcies a Evarist Miralles, “sobretot, per ser com eres” i recordava unes paraules que el cuiner pegolí va dir en aquesta ràdio al respecte del que implicaria per a ell haver obtingut un premi tan important com ser ‘millor cuiner d’Espanya’, una qüestió a la que Evarist Miralles va contestar, senzillament, “haver segut, era i seguiré sent el fill de Pepa la Cacaua”. També ressaltava Pepa Sendra que “fins i tot quan cuines […] no estàs esperant tan sols que no se’t creme el peix, el que vols aconseguir davant d’eixe foguer és fer feliç a les persones que s’ho mengen després”.

El protagonista de l’esdeveniment, Evarist Miralles, el millor cuiner d’Espanya, reconeixia que “per a mi és complicat estar ací hui perquè normalment estic darrere, cuinant quan hi ha algun homenatjat o coses així” i assegurava, parlant sempre en plural i amb la modèstia que el caracteritza, que “no ens esperàvem açò perquè al final nosaltres el que fem és cuinar i hem dut sempre el nom del poble de Pego i ens sentim pegolins”. Reconeixia Evarist Miralles que “la gent sempre ens recorda com a persones treballadores, constants i que sempre estem en burrera, per suposat, que ens agrada la festa… però a l’hora de treballar sempre estem ahí”.

Sobre el guardó que reconeix Evarist Miralles com a millor cuiner d’Espanya era descrit pel propietari com al “fruit de molts anys d’estar treballant, d’estar preguntant les receptes a les dones majors, d’estar preguntant als millors cuiners”, però afegia Evarist Miralles que “el que hauríem de fer […] és crear alguna cosa per a eixa gent que està començant, que necessita de l’esforç, que no haja de guanyar un premi per a ser reconegut, sinó que des d’Ajuntaments, institucions, empreses que puguen finançar a nivell privat […] puguen ajudar a les persones que estan començant […] perquè a molta gent li costa eixir del poble”, una circumstància que ell ha pogut dur a terme, l’eixir del poble, amb constància, dedicació i finalment, amb èxit reconegut.

Avui coneixíem, per una nota de premsa remesa per la Diputació d’Alacant, que Evarist Miralles opta el diumenge, 8 de maig, al premi ‘Millor Cuiner Revelació’ en la I Edició dels Premis Plat que impulsa l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant. Aquests premis busquen reconèixer i posar en valor la gastronomia de la província.

633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!