Pego inaugura la setmana gran de Moros i Cristians

Fa ja dies que els Moros i Cristians de Pego escalfen motors. Recordem que el passat 2 de juny es feia el 1r pregó Fester i el passat dissabte es realitzava la II penjada d’estendards al Castell d’Ambra. A més, dilluns s’interpretava ‘Albardins, el Musical’ dins el programa de festes de Pego 2018. Hui, representants de la Junta Central de Moros i Cristians han anat càbila per càbila per fer oficial el començament de la festa.

A Pego continuem en festes. Després de la celebració del dia de la Sang, del dia del Santíssim Ecce-Homo, patró de Pego, el testimoni festiu passa a mans de les filades de Moros i Cristians. De fet, este matí representants de la Junta Central han anat visitant les càbiles per fer oficial el començament de la festa.

Abans, però, dissabte passat una altra representació de Moros i Cristians pujava, tot i la calor, al Castell d’Ambra, amb xaranga i tot, per a penjar, per segon any consecutiu, els dos estendards, Moro i Cristià, al més alt de la fortalesa. Una manera de vincular la història del Castell d’Ambra amb la festivitat. Una iniciativa d’Atzaïla per a recuperar la fortalesa. Una idea que va ser ben acollida per la Junta Central de Moros i Cristians, ja que «quan vas a altres pobles, el seu castell sempre el tenen adornat, sempre hi ha alguna cosa de la història que està present», comentava la presidenta de la Junta, Carla Pascual. Núria Gómez, des d’Arrels Marinades, explicava que «el Castell d’Ambra va formar part de les revoltes dels musulmans contra l’exèrcit de Jaume I que tingueren lloc des del 1247 fins el 1976».

Però este cap de setmana de Moros i Cristians el protagonisme és per a la filà Albadins, la filà capitana de 2018 amb Marc Antoni Sendra, Macqueen, com a Capità. El seu boato està inspirat en la novel·la ‘El Cavall Verd’, com desvelaraal mes d’abril Bernat Ortolà, albardí i l’òpera prima de Joaquin Borell, que va ser qualificada per Joan Miquel Almela, arxiver municipal, com al best-seller de la comarca.

Però els Albardins també s’atrevien amb les taules i estrenaven i repetien l’espectacle, ‘Albardins, el Musical’. Una obra que succeïx en un casino i que té la festa de Moros i Cristians, inevitablement, com a protagonista. En un moment de l’obra ‘Montserrat’ li explica a la cambrera que se sent desfilant, «has notat que el teu company d’esquadra, un tio de més de 20 anys a la filà, se li han eriçat els cabells del braç» i «t’agrada, vore com tota la gent està pendent de vosaltres. T’agradaria que durara, una miqueta més. I això és el que està fent el cap d’esquadra, dissimulant cap ací i cap allà, fer durar eixe moment».

Esta vesprada destaca, a les 20h., la XXVI Desfilada Infantil de Moros i Cristians, que encetarà el bàndol Cristià, seguit del Moro.

Itinerari: Concentració en la Creu de Sant Miquel, Carrer Sant Miquel, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins el Pla de la Font.

A partir de la mitjanit, BALL DE LA CAPITANIA, FILÀ CRISTIANA ALBARDINS amb l’orquestra EUFORIA, a la C/ Dénia.

1650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!