‘Pego i Les Valls. Conte i Natura’ emès a La 2 dissabte i diumenge

Aquest documental de promoció turística de Pego i Les Valls promogut des de la Mancomunitat de Turisme mostra els valors etnològics i mediamentals dels nostres pobles a través de les estacions de l’any.
‘Pego i Les Valls. Conte i Natura’, va mostra a través de les estacions de l’any, allò més característic de la història, la gastronomia, l’agricultura, la cultura i la vida dels habitants de Pego i Les Valls a totes les llars de l’Estat Espanyol durant 30 minuts. Ho va fer dissabte i diumenge a les 15:30 hores en La 2 de TVE. Així els valors etnològics i mediambientals de Pego i Les Valls van difonent-se a través d’aquest documental produït per la Mancomunitat de Turisme de Pego i Les Valls i dirigit per Eduardo Barrachina.

Sobre una base musical de Josep Vicent Tallada, durant 30 minuts, discorren imatges que mostren allò més característic de la nostra zona: la marjal, els cirerers, les taronges i trets culturals i gastronòmics ben arrelats a Pego i Les Valls. Atractius, tots ells, per a aquelles persones que desconeixen les singularitats que ens caracteritzen, podent formar-se, així, una primera idea sobre els habitants de Pego i Les Valls i la natura que envolta aquest indret geogràfic, dos àmbits que han conviscut en perfecta harmonia des de temps ancestrals.

El documental ‘Pego i Les Valls. Conte i Natura’ està distribuït per Azor Producciones, va ser emès en tres ocasions a finals de 2008 i principis de 2009 per Levante TV, que forma part del diari Levante i que es visualitza a l’Horta Nord i l’Horta Sud, a través de la TDT. Es va presentar, al Premis Tirant, al Festival Internacional de l’Adiovisual Valencià. El 18 de febrer de 2009 va ser projectat en la secció oficial en l’apartat de documentals amb gran audiència de públic. A juliol de 2009 i de cara a l’inici de la temporada de vacances, el documental ‘Pego i Les Valls. Conte i Natura’ va continuar el seu viatge per les televisions valencianes, aturant-se, en aquest cas, a Las Provincias TV, emetent-se en horari de màxima audiència, les 21:15 hores.

Però, potser el major repte haja estat la cita amb TVE. Ja que la cadena pública es va interessar en adquirir els drets d’explotació d’aquest material audiovisual, de forma gratuïta durant el 2009. Amb la seua emissió durant aquest cap de setmana per La2, s’ha permès superar les barreres geogràfiques i arribar fins a milions de llars de tot l’Estat Espanyol per a explicar, a través de les estacions de l’any, allò més característic de la història, la gastronomia, l’agricultura, la cultura i la vida dels habitants de Pego i Les Valls. Un document distint a d’altres audiovisuals de promoció turística per aquests detalls que el fan visualment molt cridaner. D’altra banda, l’adquisició del documental per part de la cadena pública inclou la seua presència en la pàgina web corporativa de RTVE.

L’objectiu d’aquestes emissions és fomentar el turisme rural als municipis pertanyents a aquesta àrea geogràfica i difondre entre els televidents les nostres tradicions i costums. El DVD està disponible des de 2009 a l’oficina de turisme de Pego a un preu de 7 €.

D’altra banda, des de l’Oficina de Turisme se’ns informa que les visites al web www.pegoilesvalls.es han pujat un 10% respecte a l’any passat en este passat mes d’abril, arribant fins a les 10.000 visualitzacions. La creixent afluència de visitants al web de l’oficina de Turisme i la recent certificació de la Q de Qualitat han dut ha la seua reestruccturació per a millorar el servei.
586 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!