Pego ha acollit una reunió per a preparar l’esborrany de MARINA SOS

MARINA SOS és una plataforma d’intercooperació per a millorar el desenvolupament de l’economia productiva a partir de les capacitats i els recursos que té la Marina Alta.
A la Casa de Cultura de Pego aquest matí han estat reunits representants de diferents agents socials de tota la comarca per tal d’intentar elaborar l’esborrany del manifest de MarinaSos d’agricultura agroalimentària. Però que és MARINA SOS? Paco Santonja, representant de l’IMPIVA, depenent de la Conselleria d’Indústria explicava que MarinaSos “és una plataforma d’intercooperació per a millorar el desenvolupament de l’economia productiva de la Marina Alta a partir de les capacitats i els recursos que té la comarca”. A més detallava Santonja que es tracta “d’una iniciativa d’agents privats que ha estat traslladada a les administracions públiques”. MarinaSos no és un projecte exclusiu de la Marina Alta, sinó que també està actiu en altres comarques valencianes que volen millorar la seua economia productiva que volen “intentar acabar fent una xarxa valenciana de projectes d’intercooperació per cooperar amb la xarxa europea de projecte de recolzament de projectes interterritorials”.

Inma Vidal, portaveu de la plataforma MARINA SOS, explicava a Ràdio Pego que “MARINA SOS a la Marina Alta està representada per agricultors, productors d’aquesta zona que tenen interès en recuperar l’activitat agrícola […] i des del punt de vista de la plataforma es pretén donar-los facilitats perquè continuen cultivant, per tant també estan representats les persones que actuen a nivell de comerç captant els productes agrícoles i distribuir-los, des del punt de vista de la responsabilitat”.

Ressaltava Inma Vidal que el consumidor és també molt important i és per això que MARINA SOS “pretén donar la informació per a què el consumidor sàpiga escollir el producte millor elaborat i que s’ha produït més a prop de la seua zona”.

Actualment el projecte MARINA SOS té definits els seus objectius i el programa d’actuació per a recolzar al sector productiu; la responsabilitat de la persona que distribuirà el producte i que és el que s’ha de fer de cara al consumidor. Elements a partir dels quals es pensa elaborar un manifest per a presentar el projecte MARINA SOS a la societat de la Marina Alta.

MARINA SOS es pot dir que seria la marca comercial del que en aquests moments s’està gestant, ja que segons la portaveu de la plataforma “una marca comercial d’aquest projecte és important de cara al consumidor perquè identifique els productes que es generen a nivell local” o comarcal.
459 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!