Pego forma part de la Comissió de Joventut i Infància de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

La regidora d’Urbanisme, Cultura i Medi Ambient, Laura Castellà s’ha incorporat com a vocal de a Comissió de Joventut i Infància, que està presidida per Fernando Soriano, alcalde de Bollullos de la Mitación, a Sevilla, i consta de 25 membres. Pego és l’únic municipi de la província d’Alacant membre de la comissió, i el segon de la Comunitat Valenciana, junt amb Paiporta.


Laura Castellà ens ha explicat en què consisteix aquesta nova comissió que naix en el marc de la recuperació econòmica i social.


L’objectiu de les comissions que s’ha creat dins la Federació Espanyola de Municipis i Províncies és la posada en comú de propostes per a trobar solucions des de les administracions locals.


El passat 30 d’abril es va celebrar una reunió telemàtica en què es va constituir la comissió i es va presentar els seus membres. Trobada en la qual Laura Castellà va presentar algunes propostes per part de l’Ajuntament de Pego.


En matèria de joventut, per exemple, Pego va proposar reforçar l’atenció i dotar de noves eines que permeten als joves adaptar-se a la situació. Com són les Xarxes d’experiència i intercanvis juntament amb el INJUVE i organitzacions juvenils que permeta posar en contacte als joves. Mostrant nous hàbits i accions per a acompanyar en aquest període. Reforçant les vies d’informació.

En les propostes presentades per Laura Castellà s’afirma que es considera les xarxes socials com un avantatge quan hi ha una bona capacitat per a emprar-les correctament, però, també són un lloc que dóna cabuda a missatges discriminatoris, d’abús i/o assetjament. És per això que s’aposta per donar suport a campanyes que s’adapten a les xarxes per a continuar treballant en les línies d’igualtat, incidint en la violència de gènere i la immigració com a col·lectius subjectes a majors agressions.

Entre d’altres qüestions, en la reunió es proposar també afavorir a través dels webs municipals apartats que promocionen el talent, la creativitat i l’enginy dels nostres joves com a manera d’enaltir l’esforç i compartir inquietuds que els permeta major estabilitat i reconeixement.

Entre les propostes que marquen el camí a seguir per la comissió destaquem:

1. En col·laboració amb l’Administració General de l’Estat i les Comunitats Autònomes, desenvolupar programes d’emergència per a atendre les situacions de pobresa infantil derivades de la crisi sanitària o agreujades per aquesta.

2. Desenvolupar actuacions destinades de manera específica a la infància, amb l’objectiu d’abordar des d’una perspectiva universal les conseqüències derivades del confinament. Les Entitats Locals han d’impulsar, entre d’altres, accions de sensibilització destinades a les famílies i els xiquets i xiquetes, i posar en marxa programes d’acompanyament.

3. Impulsar iniciatives destinades a la població infantil i juvenil en situació de vulnerabilitat en coordinació amb els Serveis Socials locals i el conjunt de les Administracions. I així, atendre les necessitats bàsiques i les conseqüències derivades de la interrupció de l’activitat educativa presencial.

4. Promoció de les oportunitats d’ocupació per a la joventut amb programes de formació, i orientació laboral i d’iniciatives específiques que afavorisquen les oportunitats d’ocupació.

5. Foment de la participació dels i les joves i les seues entitats representatives en les polítiques públiques local posades en marxa per a la reconstrucció social i econòmica.

747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!