El Calendari dels Brillants i la MACMA preparen ja una edició de 2021 “optimista i lliure de virus”

La passada setmana es reuniren a Benissa el director del Calendari dels Brillants, Joan Josep Cardona, i el gerent de la MACMA Jovi Seser en un emplaçament ben especial pel que fa a la història de l’almanac literari: la llar del senyor Joan de Plamolins, alter ego del coordinador del projecte i alhora esperit vertebrador de cada volum.


Un encontre per abordar la propera edició d’aquest veterà almanac que sobrepassa les tres dècades d’existència. Pel que fa al paper de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, entitat editora de l’almanac, ja s’està treballant en el volum de 2021 en relació a la recopilació de els col·laboracions empresarials de la comarca que fan de mecenes de cada edició junt als ajuntaments, els quals hi actuen com a coeditors per mitjà de la MACMA.


Per la seua part, Joan Josep Cardona valorà durant l’encontre la qualitat i pluralitat de les firmes que faran novament possible un document únic dins del nostre àmbit literari. I és que enguany, atés l’imperatiu aclaparador de la COVID-19 i de totes les conseqüències i implicacions de la pandèmia en els teixits econòmic, social i cultural, el missatge del Calendari dels Brillants pretén ser més optimista i lluminós que mai, per la qual cosa la publicació estarà lliure de virus i anàlisis de l’esmentat fenomen després d’un any de saturació informativa al respecte.


En aquest sentit, Cardona ha incidit en la mordacitat que ha permés durant més de tres dècades filar un discurs multidisciplinari on el rigor i la profunditat dels temes tractats es conjuga amb un punt de vista afable i, sobretot, proper. Un registre, un to, que, sense oblidar la creixent capacitat d’anàlisi del dossier central i d’apartats com La natura raonada, es potenciarà en la nova edició.


En resum, nous estímuls per a refermar la trajectòria del Calendari dels Brillants, el qual veurà la llum a finals d’any, concretament a principis de desembre de 2020. Mentrestant, però, la maquinària creativa dels Brillants ja està en marxa.870 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!