Pego estrena 11 punts de connexió Wifi oberta i gratuïta a Internet

Al mes d’octubre de 2019 l’Ajuntament de Pego rebia una subvenció de 15.000€ de la Unió Europea, en la tercera edició del programa WiFi4EU. Ajuda destinada per a la dotació dels espais públics municipals d’una xarxa wifi, que s’ha estrenat hui. Segons ha explicat el regidor de comunicació, Ricardo Sendra, aquest matí, després del retard que ha hagut en el desenvolupament del projecte, provocat per les conseqüències de la pandèmia de coronavirus, Pego compta ja amb una xarxa d’11 punts de connexió Wifi gratuïta, situats en 8 ubicacions diferents.

Els punts estan assenyalats amb uns xicotets cartells amb la indicació WifiEU i la connexió és directa, en localitzar-la el dispositiu mòbil que es faça servir. Per ara, com ha indicat el regidor, en són 11, però, aquesta xarxa de punts de connexió oberta i gratuïta a internet continuarà creixent perquè forma part segons Ricardo Sendra, d’un pla més ambiciós.

Ricardo Sendra ha assenyalat que el projecte l’ha dut a terme una empresa de la comarca de la Marina Alta, com és Foxtelecom, la quan ha dotat els punts d’una connexió segura i de qualitat, la qual garanteix una velocitat de 60/70 megues. El representant de l’empresa, Vicent Garcia ha incidit en aquest punt explicant alguns aspectes de la seguretat i connectivitat de la xarxa creada a Pego.

Amb els 15.000€ de la subvenció rebuda d’aquest programa Wifi4EU s’ha fet front als costos d’equipament i instal·lació dels punts de connexió a internet sense fils. L’Ajuntament de Pego, com la resta dels 1.780 de tota Europa que han rebut l’ajuda, té un compromís de mantindre aquesta xarxa durant un termini mínim de 3 anys.

1180 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!