Demà se celebrarà el ple ordinari del mes de desembre

La convocatòria està fixada, com de costum, a les set de la vesprada, per via telemàtica. El ple tindrà lloc a través de la plataforma Zoom i es podrà seguir en directe en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Pego.

La corporació municipal té per davant 10 punts en la part resolutiva de l’ordre del dia. Entre ells quatre mocions. La primera d’elles, en la convocatòria, ha estat presentada pel grup Compromís per Pego i fa referència al succeït el passat 18 d’octubre arran de la visita a Pego d’un grup de neonazis del Gandiablues Ultras amb motiu del partit de futbol entre el Pego i el Gandia.

En el text d’aquesta moció, argumentada pel regidor Àngel Oltra, es planteja sis propostes al ple de la corporació municipal. Entre d’altres, que l’Ajuntament de Pego done suport al moviment antifeixista del poble; i que impedisca l’entrada als recintes esportius municipals a persones que lluïsquen o proclamen simbologia nazi o feixista o que pertanyen a grups de coneguda ideologia d’ultradreta. Compromís proposa també que el consistori pegolí demane al Consell de la Generalitat que considere l’inici d’un provés sancionador contra els neonazis que passejaren el 18 d’octubre pels carrers de Pego enaltint a Hitler i el nazisme;  que s’inste a la Delegació del Govern de la Comunitat a identificar a aquestes persones i que s’inste al Govern d’Espanya a investigar la presència d’elements d’ideologia nazi i feixista organitzada entre els cossos i forces de Seguretat de l’Estat.

La segona moció ha estat presentada per Populars Pego i tracta també sobre els fets del 18 d’octubre. Es diu «moció per a fer front a les forces autoritàries i antidemocràtiques». En ell es proposa al ple sis acords, el primer, que l’Ajuntament de Pego afirme els valors antifeixistes europeus per a demostrar el compromís del poble de Pego amb els valors democràtics i la defensa dels drets humans. Es demana també que el consistori es declare en contra del feixisme i comunisme; que s’impedisca l’entrada als recintes esportius municipals als qui lluïsquen o proclamen simbologia nazi, feixista o comunista o que pertanyen a grups de coneguda ideologia d’ultradreta o d’ultraesquerra.

Coincidint amb Compromís, Populars Pego proposa demanar al Consell que inicie un procés sancionador per l’exhibició i exaltació de simbologia nazi per part dels ultres del Gandia; i que s’inste a la Delegació del Govern a identificar a aquestes persones. En el punt sisé de la moció, els populars plantegen que s’inste al Govern d’Espanya a investigar la presència d’elements d’ideologia nazi, feixista o comunista organitzada entre els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

En l’ordre del dia de la sessió s’inclou a més dos mocions de Ciudadanos. En la primera d’elles, el regidor Simón Ortolà proposa a l’Ajuntament de Pego que exigisca al Govern d’Espanya “que mantinga la referència al castellà, llengua oficial i comú de tots els espanyols, com a llengua vehicular en l’ensenyament a tot l’estat” i es retire l’esmena al projecte de llei de reforma educativa de la LOMLOE.

La segona de les mocions de Ciudadanos té per objectiu demanar que es faça un estudi per tal de modificar l’ordenança municipal de mobilitat i regular l’ús dels patinets, bicicletes i monocicles.
893 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!