Pego estarà en la «VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits»

La Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta (MACMA) ha anunciat una nova edició de la fira , la sisena ja, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de novembre a Ondara després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia del coronavirus.

La VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits es farà a l’edifici del Prado d’Ondara, i comptarà amb la participació de Pego, l’Atzúbia i les Valls.

Aquest és un esdeveniment que ve precedit per fires anteriors com la turística comarcal de 2015; la gastronòmica de 2016, la dels vins de 2017, la d’homenatge al paisatge de la Marina Alta de 2018, i la de 2019 titulada «El tacte»: Saber fer, oficis i artesans”. Esdeveniments celebrats abans de la pandèmia i en els quals ja es va traçar les directrius per a potenciar la comarca amb una línia de treball batejada com «La Marina Alta amb els 5 sentits».

Una trobada estratègica que aglutina diferents pobles de la comarca sota el marc de promoció i col·laboració. En aquest sentit, la “VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits» està dedicada a l’oïda. I pretén ser un homenatge a les societats musicals, que reunirà durant els dies 12 i 13 de novembre al Prado d’Ondara als estands dels ajuntaments de Pego, l’Atzúbia-Forna i les Valls; Beniarbeig; Benidoleig; Castell de Castells; Dénia ; Benitatxell; El Verger; Els Poblets; Gata de Gorgos; La Vall de Laguar; Orba; Pedreguer; Xàbia; i Ondara.

A més a més, també hi participaran entitats associatives de la comarca i empreses de gestió cultural de la Marina Alta, vinculades al món musical. I, com en edicions anteriors, la «VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits. L’oïda» comptarà amb un Fòrum amb debats, ponències, concerts i tallers durant els matins i les vesprades de dissabte 12 i de diumenge 13 de novembre.

Programació de la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits: L’oïda:

Dissabte 12 de novembre

Horari de 10 a 14:00 h i de 16:30 a 21:00 h – El Prado.

10:00 h – Obertura de la VI Fira Marina Alta, amb els 5 sentits.

12:00 h a 12:30 h – Inauguració oficial. Les autoritats comarcals eixiran des de l’Ajuntament i es dirigiran al Prado, acompanyades de la Colla de dolçaines i tabals d’Ondara.

13:00 h – Acte de reconeixement a la trajectòria cultural dels col·lectius musicals de la Marina Alta. Amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana – Àrea Marina Alta i la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res – Àrea Marina Alta L’acte estarà amenitzat per una representació musical de les diferents Societats Musicals de la comarca.

17:00 h – Taula redona ‘L’evolució i recuperació de la dolçaina i el tabal, i el seu posicionament en els conservatoris de música’. A càrrec de la Federació Valenciana de dolçainers/res i tabaleters/res.

18:00 h – Taula rodona ‘La candidatura de les Societats Musicals Valencianes a Patrimoni Immaterial de la Humanitat – UNESCO’.

19:00 h – Presentació del llibre ‘Una aproximació al folklore de la Comunitat Valenciana’. A càrrec de l’autor Pol Alcaide. Conferència-Concert amb una breu introducció a la música medieval amb instruments artesanals medievals i tradicionals.

20:00 h – Presentació musicada del ‘Calendari contra el càncer 2023’ a càrrec de l’Associació contra el Càncer. La presentació musicada estarà amenitzada per Marta Fornali.Diumenge 13 de novembre

Horari de 10 a 14:00 h i de 16:30 a 19:30 h – El Prado.

De 10:00 a 14:00 h – Taller de construcció d’instruments de canya, a càrrec de Miquel Claramunt. Fabriquem Murgues i Repicador (Per a tots els públics).

D’11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h – ‘Ressona la Marina’ Microconcerts en directe.

11:00 h – Cercavila inicial amb Benibatuka (la Vall de Gallinera).

11.30 h – ‘Micro-concert de Jean Jass’ (Orba, Xaló i Pego).

12.15 h – Eva Olivencia presenta el seu disc ‘Viure’ (Dénia).

13.00 h – Actuació de la Rondalla de l’Escola Municipal de Música d’Orba.

17:00 h – Rebeca Mut presenta el seu disc ´Dones Salvatges´ i novetats en acústic.

17:45 h – ‘Concert de 5FanBrass’ (Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, El Verger i el Poble Nou de Benitatxell).

18:30 h – ‘Concert-presentació del disc El Mirall de Kela (Pego).

730 Visites
Hola!!