1.200 persones han gaudit dels passejos amb barca pel Salinar

Al voltant de 1.200 persones han gaudit dels passejos amb barca pel riu Salinar, en la Marjal de Pego-Oliva, durant els mesos de l’estiu passat. Una activitat que ha servit per a potenciar les visites al parc natural.

Segons ha informat l’Ajuntament de Pego, la majoria dels visitants, al voltant del 65%, procedien de diferents punts de la Comunitat Valenciana, molts d’ells dels pobles veïns de la Marina Alta. Respecte a turistes d’altres comunitats autònomes, el percentatge de visites es va situar en el 20%. La procedència en aquest apartat va ser prou diversa. Hi ha hagut de Madrid, Salamanca, Saragossa, Valladolid, Tarragona i del País Basc. El 15% restant van ser visites d’àmbit internacional. Visitants que van arribar des de França, Anglaterra, Alemanya i Bèlgica.

Tots ells han gaudit d’una experiència d’uns 30 minuts dividida en dues parts.

Primer una xicoteta xarrada dels tècnics que han organitzat les excursions en la qual s’explicava les principals característiques del parc natural de la Marjal, parlant als visitants de la biodiversitat del paratge les diferents espècies de fauna i flora quehi habiten. També s’ha explicat en aquestes visites el projecte de la reintroducció de l’àguila pescadora.

Una vegada finalitzada la xarrada, els visitants passejaven per les aigües del Salinar per a realitzar un recorregut amb la barca. El regidor de Turisme, Ricardo Sendra qualifica de “reeixida” la proposta i afirma que s’ha de conéixer aquest espai per tal d’aprendre “sobre la importància de conservar i respectar la naturalesa”. Sendra apunta, a més, que les visites són “una forma més d’atraure turisme a Pego perquè coneguen també el nostre municipi, la nostra gastronomia, el nostre comerç”.
518 Visites
Hola!!