Agenda del 21 al 23 d’octubre

A les sis i mitja de la vesprada hui als més menuts i menudes els espera un contacontes a la Casa de Cultura, amb motiu del Dia de la Biblioteca, commemoració que se celebra el 24 d’octubre.

Mitja hora després, a les set, s’encetarà els actes que posen fi a les Setenes Jornades Culturals d’Atzaïla. Faran en primer lloc una ruta poètica i musical de la mà de Joan Femenia, rapsoda, i Iván Espí a la guitarra. Un recorregut de versos i rimes pel casc antic de Pego, que s’iniciarà a les set a la Casa de Cultura per arribar fins a l’Espai Veïnal. Allí, a les huit, es realitzarà la presentació del llibre Nits de Tinta, un art de pesca singular. Una obra que parla sobre l’art de pesca més tradicional de la comarca, a través d’imatges, textos i entrevistes de Jake Abbott.

Passem a demà dissabte, dia en què a la Vall de Gallinera , a les nou del matí, es posarà en marxa les III Jornades sobre la repoblació mallorquina al sud valencià. Tindran lloc dissabte i diumenge, a l’edifici consistorial, a Benialí. La programació, que es pot consultar en el web lavalldegallinera.org, inclou ponències, debats i presentacions. També una excursió demà dissabte a les quatre de la vesprada a l’antic Convent de Benitaia per a parlar de l’alineació solar i les hortes medievals de Benialí i Benissivà.

A més a més, diumenge es durà a terme l’acte d’agermanament de la Vall de Gallinera amb el municipi mallorquí de Puigpunyent, a les 12, a la plaça de l’Església de Benialí.

Per a demà hi ha una altra proposta que ve des de la Vall d’Alcalà: la segona part del programa del L’Alazraq Fest.

Les activitats tindran lloc a Alcalà de la Jovada. A les dotze i mitja del migdia es farà la presentació del llibre Al-Azraq el malson de Jaume I, de Just Sellés, serà a la sala Al-Azraq.

Després, a les dos, es farà l’acte oficial de canvi de nom de la plaça Bisbe Vilaplana que passarà a dur el nom de plaça Al-Azraq. En finalitzar s’obrirà les barres que disposarà l’associació d’hostaleria d’Alcalà per a oferir productes típics i tradicionals. El dinar estarà amenitzat pel grup Dolç Tab Jazz.

Tornem a Pego. Demà la filà Almogàvers farà la seua degustació d’arrossos a la càbil·la, a partir de la una del migdia, amb les actuacions de Tàndem i de Coco.

D’altra banda, la Falla Convent ha organitzat el monòleg de Xavi Castillo que tindrà lloc a les set i mitja de la vesprada al teatre municipal. L’humorista de Pot i Plom Teatre oferirà el seu nou espectacle titulat «Yonkis del dinero».

A la mateixa hora, les set i mitja de la vesprada, a l’Espai Veïnal, es donarà inici al FestiMontVerd, per unes valls plenes de vida. Un festival musical solidar organitzat per l’associació Atzaïla, amb el qual recapta fons que donarà als col·lectius Pego Viu, Centre Excursionista Pego, Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera i Ebo Viu.

Hi actuaran Blue Guano, Aloe, Kela, Tenda, Reacció, La Pato i, per últim el DJ J Blond. Cal recordar que tots aquests grups i cantants participen en el FestiMontVerd de manera totalment gratuïta i desinteressada, aportant el seu granet de sorra a la causa.

Les entrades continuen a la venda a diferents comerços de Pego, identificats amb el cartell del festival. El preu és de 5 € per entrada i dissabte en taquilla costarà 7 €. A l’espai veïnal hi haurà servei de barra i s’oferirà sopar per tal de recaptar més fons.


I a Pego, diumenge tenim l’esport adaptat com a protagonista de la jornada. Al pavelló Ausiàs March, de les 10 a les 14 hores hi haurà uns tallers i activitats esportives de la programació Octubre Adaptat a Pego 22. Es farà diferents activitats de bàsquet en cadira de rodes, paratriatló, boccia, slalom, goalball i altres esports adaptats. Unes activitats organitzades per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego obertes a la participació a tots els públics i de totes les edats.

A més, a més, es pot visitar encara l’exposició «Les espècies, l’univers del sabor», a la Casa de Cultura de Pego, i «L’art urbà a València, entre processos i estats», que està al Centre d’Exposicions, al carrer Hospital.

No ens podem oblidar tampoc de les excursions i visigues guiades. Demà dissabte, a les 9:30 hores, es farà la ruta titulada «Les aus i la seua importància en la regeneració després d’un incendi». I a la Muntanyeta Verda està prevista per a demà una Jornada d’anellament científic, a partir de les 10 del matí.

Per últim, diumenge es farà la ruta urbana Pels carrers de la memòria a Alpatró.

Totes les activitats i els formularis per a fer les inscripcions es troben en el web de Turisme www.pegoilesvalls.es

 

 

604 Visites
Hola!!