El Ministeri de Transports promet que les obres se supresió de l’encreuament de l’Hostal Sant Jaume començaran en 2023

Ahir es va garantir als ajuntaments de Pego i Oliva que el projecte per a suprimir l’encreuament de l’hostal Sant Jaume a la Nacional 332, serà aprovat a finals d’enguany i les obres eixiran a licitació a principis del 2023. Això va ocórrer ahir a Madrid, en una reunió de representants dels municipis de Pego i Oliva amb Javier Herrero Linazo, director general de Carreteres, qui assenyalà que el projecte compta amb un pressupost de 8’2 milions d’euros. La comitiva pegolina va estar encapçalada per l’alcade

Enrique Moll, mentre que per l’Ajuntament d’Oliva hi assistí la vicealcaldessa, Ana Morell. Ambdues delegacions visitaren el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per tal de fer pressió perqè s’agilitze el procés d’aquesta intervenció tan important pels pegolins i pegolines.

avier Herrero els va confirmar que la intenció és aprovar el projecte de construcció del pas elevat que unirà les vies N-332 i la CV-678, per a donar accés a Pego, a la fi de 2022.

Cal recordar que fa un any i mig, en maig de 2021 el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana anunciava ja i citem paraules textuals, l’aprovació de l’expedient d’informació pública i definitiva del projecte de traçat de “Control d’accessos en la N-332 entre els km 206,5 i 209,0. T.M. Oliva”, amb un pressupost d’obra de 6,42 milions d’euros. Tràmit que va ser publicat en el BOE del 5 de juliol de 2021. Aquest semblava ser ja un primer pas important. Si tot el procés segueix el seu curs correctament, s’espera que poc abans de l’estiu pròxim comencen els treballs. Una obra que està pressupostada en 8,2 milions, quantitat que està ja reservada dins dels pressupostos estatals, en la partida de Conservació, segons han indicat des de la Direcció General de Carreteres.

El projecte servirà per a suprimir la intersecció entre les vies N-332 i la CV-678, un dels punts negres de les carreteres de la Comunitat VAlenciana; i l’execució d’un nou enllaç a través d’un pas elevat.

L’obra forma part d’un projecte que servirà per a eliminar els més nombrosos accessos directes a les propietats limítrofes a la carretera, que hi ha en aquest tram, mitjançant l’execució de vies laterals de servei entre els quilòmetres 206,5 i 209 de la N-332.

Per a Enrique Moll aquesta és “una molt bona notícia per als interessos dels pegolins i pegolines”, ja que fa moltíssims anys que reivindiquem que s’elimine aquest punt negre, que tants accidents ha provocat i tantes vides s’ha cobrat”. L’alcalde es mostra aquesta vegada confiat en què el projecte es farà realitat. 

Per part seua, l’edil d’Oliva, Ana Morell ha incidit que amb aquest projecte “que finalment s’executarà en 2023, es dona solució a un dels majors problemes de circulació, de trànsit i de mobilitat de les nostres connexions amb les ciutats veïnes. En aquest cas, s’ha treballat colze a colze amb l’Ajuntament de Pego i s’ha aconseguit que el Ministeri ens done un sí rotund, per a eliminar un punt negre de l’N-332 que tantes vides s’ha cobrat.”

812 Visites
Hola!!